Oxie kyrkas nya lokal i Oxie centrum

En station för att bara finnas till och ett sätt för kyrkan att komma närmre oxieborna. Fredag 5 juli 18:00 invigs Svenska kyrkan i Oxies nya lokal i centrum där fokus ligger på att möta människor.

–  Vi vill vara en kyrka mitt i byn, säger församlingspedagogen Robin Nord som håller i många av trådarna.

Planerna på en lokal har funnits länge och nu står Svenska kyrkan vid mållinjen för mötesplatsen. Oxie kyrka ligger på många sätt långt från centrum, både mentalt och avståndsmässigt och öppnandet av lokalen är ett steg i att bredda verksamheten och föra kyrkan närmre oxieborna. Där kan kyrkan erbjuda ett andhål i vardagen och en till plats att vända sig, om man så behöver hjälp och stöd eller bara någonstans att vara. Lokalen ska bygga en kort och lättöverkomlig bro mellan Svenska kyrkan och oxiebon som idag inte har kontakt med församlingen.

– Vi vill möjliggöra fler samtal. I grund och botten handlar det om diakonal verksamhet, kyrkans sociala arbete, och det kan ju gälla vem som helst. Den som behöver det helt enkelt, säger Robin.

Under fredagen bjuds det, förutom själva invigningen, bland annat på aktiviteter, musik, mat och dryck. Även festlig stämning på en inbjudande och inkluderande plats, där alla är välkomna precis som de är.