Fredag 14 februari firas Alla hjärtans dag i S:t Pauli och S:t Johannes kyrkor. Det bjuds på allt från ståupp till konsert med tårdrypande operaduetter och kärlekssånger. För den som vill gifta sig erbjuds drop-in-vigsel senare i februari.

Ståuppkomiker och operasångare framträder under stjärnorna i S:t Pauli kyrka

På Alla hjärtans dag kl. 19.00 i S:t Pauli kyrka talar ståuppkomikern Charlotta ”Beyonce” Björck ut om kärleken. Per-Anders Hedlund, operasångare, brister ut i hjärta och smärta och det blir sing-along med kyrkans körer Pauli Vokalensemble och Nya Röster under ledning av Per Myrstener. Kom, sjung och tänd ljus för kärleken! Fri entré.

Hjärta och smärta i kärlekskonsert i S:t Johannes kyrka

Även i S:t Johannes kyrka bjuds det på opera på Alla hjärtans dag. Kl. 19.30 börjar Malmö akademiska orkesters konsert Hjärta och smärta. Vad passar bättre än operans stora känslor, pampiga melodier och tårdrypande duetter på Alla hjärtans dag? Malmö akademiska orkester spelar ut hela sitt känsloregister i en kärleksfull konsert tillsammans med Hedvig Haugerud och Jacob Andersen från Operaakademiet i Köpenhamn. Musik från bl. a. Carmen, La Boheme och Tosca.
Valfri entré.

Kärleksmässa och kärlekssånger både dagen innan och dagen efter

Börja Alla hjärtans dag-firandet redan på torsdagkväll 13 februari kl. 18.30 med en kärleks-mässa i V Skrävlinge kyrka. Västra Skrävlinge-kören bjuder på sånger i kärlekens tecken. För er som är gifta finns det möjlighet att få välsignelse över ert äktenskap.

Om du inte får nog av kärleksmusik kan du även på lördag 15 februari njuta av kärlekssånger i S:t Mikaels kyrka kl. 15.00. Medverkande är S:t Mikaels kyrkokör med solister och kompband. Prästen Minna Maksimov läser psalmer och dikter.

S:t Johannes kyrka erbjuder drop-in vigsel i februari

Om du och din älskade går i giftastankar har ni chansen att få ett alldeles unikt bröllopsdatum. På skottdagen, 29 februari, erbjuder S:t Johannes kyrka drop-in vigsel mellan kl. 13-16. Det enda ni behöver är

• varandra
  • en giltig hindersprövning
  • att minst en av er är medlem i Svenska kyrkan.