Sedan 2016 har podcasten Tolkning pågår funnits i Lunds stift och ägnat sig åt tolkning av liv, samhälle och bibeltexter. Med ständigt nya och intressanta gäster har samtalen kunnat lyfta många olika perspektiv. Målet har varit att erbjuda fördjupning för den nyfikne och inspiration för den som ska skriva en predikan. Varje avsnitt är ett samtal mellan två eller fler personer utifrån kommande söndags evangelietext och de frågor som texten väcker. Nu har redaktionen, som består av 7 präster i Lunds stift förnyats!

Tolkning pågår är väldigt glada över att kunna välkomna Jessica G Nordqvist, studentpräst i Helsingborg och Martin Wallén, pastorsadjunkt i Höör till sin redaktion. Båda har tidigare varit gäster i podden.
Vi frågade Martin vad som är ett bra samtal för honom:
– Ett bra samtal är när tid och rum försvinner och det finns bara nu. Fullständig närvaro. I en podd är det då inte bara jag och gästen som samtalar, utan många andra som är med oss i det, vilket känns fint. Om vi nu säger bra saker! Folk kanske blir irriterade och kan då inte göra sin röst hörd.. Men förhoppningsvis kan jag och mina gäster bidra med några kloka tankar i alla fall, säger Martin med glimten i ögat.

Hela redaktionen under 2020 är således Ola Fornling, Jessica G Nordqvist, Clara Nystrand, Jonas Persson, Lisa Svensson, Martin Wallén och Ida Wreland.

Podden sänds varje måndag och som en bonus kommer det under 2020 dessutom att komma specialavsnitt med bland annat ekoteologi!
Länk till podden: http://tolkningpagar.blogspot.com/