Hylla mamma på mors dag med en riktigt viktig present från Act Svenska kyrkans gåvoshop. När världen drabbas av coronapandemi förvärrar det en redan svår situation för människor som lever i stor utsatthet. Din gåva gör skillnad och lindrar de katastrofala effekterna av coronavirusets konsekvenser bland människor som redan lever i utsatta situationer.

Köp årets morsdagspresent i Gåvoshopen

I Svenska kyrkans Gåvoshop kan du handla en morsdagspresent som gör skillnad för andra människor. Du kan till exempel bidra till hygienartiklar eller rent vatten till handtvätt. Du får ett personligt gåvobevis att ge till mamma.

Handla i Svenska kyrkans Gåvoshop

Act Svenska kyrkan samlar in pengar för att lindra coronavirusets konsekvenser

Samtidigt som världen försöker stoppa spridningen av ett virus som under mindre än två månader dödat minst en kvarts miljon människor tornar nya moln upp sig på horisonten – de ekonomiska konsekvenserna av en nedstängd värld. Snart har 2 miljarder människor förlorat det mesta av sin inkomst. Konsekvenserna av coronapandemin är större än vi kan överblicka. Act Svenska kyrkan samlar under maj till augusti in pengar för att lindra de katastrofala effekterna av coronavirusets konsekvenser bland människor som redan lever i utsatta situationer.

Våld, förlorade försörjningsmöjligheter och osäkerhet

Vi lever alla under samma himmel. Coronaviruset gör inga undantag. För miljontals människor i världen kan livet inte bara stanna upp och vänta på bättre tider. Antalet människor som nu står inför en akut otryggad livsmedelsförsörjning kommer att stiga till 265 miljoner under 2020. Det innebär en ökning med 130 miljoner från 135 miljoner under 2019, till följd av de ekonomiska konsekvenserna av covid-19, enligt World Food Programme. Särskilt kvinnor och barn drabbas av våld, förlorade försörjningsmöjligheter och osäkerhet.

Hygienartiklar, matpaket, skyddsutrustning och information

Act Svenska kyrkan arbetar just nu tillsammans med våra partner över hela världen för att ge utsatta människor tillgång till hygienartiklar, matpaket, skyddsutrustning och information om hur coronavirusets spridning kan begränsas.

Kyrkor och trosbaserade aktörer har goda möjligheter att nå ut till allmänheten med budskap om social distansering, solidaritet samt hälsoinformation. Vi har en central roll när det gäller att utmana skadliga normer och värderingar, samt främja jämställdhet. Trosbaserade aktörer förmedlar även viktiga samhällstjänster som utbildning, hälso- och sjukvård och psykosocialt stöd – insatser som är extra viktiga under covid-19.

Det stöd vi ger är helt avgörande i en tid av kris och våra partner ber oss finnas vid deras sida när de nu tvingas ställa om alla resurser för att möta effekterna av coronaviruset. Nu, mer än någonsin, ser vi verkligen att vi alla lever under samma himmel.