BUFF, barn och ungdomsfilmfestivalen fick ställa in i våras på grund av coronapandemin. Nu meddelar festivalledningen att BUFF kommer att hållas den 27-30 september på biograf Panora i Malmö.

Målsättning har hela tiden varit att återkomma med festivalen så fort ett tryggt och givande alternativ var möjligt. Med öppnade biografer, stor anpassning, visningar för max 50 personer och nära dialog med Malmö stad och biograf Panora är BUFF tillbaka med film i världsklass.

Svenska kyrkan delar ut ungdomsfilmpris

Svenska kyrkan delar varje år ut ett ungdomsfilmpris till en film som synliggör existentiella, rättvise- och sociala frågor på ett sätt som berör både barn, ungdomar och vuxna. Prissumman är på 100 000 kronor. Hela festivalen avslutas festligt med en digital prisutdelning den 30 september, live från studio i Malmö och med filmgäster på länk från hela världen.

Under BUFF 2020 tävlar åtta filmer om två ungdomsfilmspriser: Svenska kyrkans pris för bästa ungdomsfilm på 100.000 kr samt Unga filmjuryns pris på 25.000 kr.

De tävlande filmerna är:

Cocoon – Regi: Leonie Krippendorff
John Denver Trending – Regi: Arden Rod Condez.
Lola – Regi: Laurent Micheli.
Bulbul can sing – Regi: Rima Das
The Orphanage – Regi: Shahrbanoo Sadat
Life without Sara Amat – Regi: Laura Jou
The Innocence – Regi: Lucia Alemany

Här kan du läsa mer om filmerna som tävlar om ungdomsfilmpriserna

Jury till Svenska kyrkans pris består i år av:

Katarina Herbert – Juryordförande. Präst och arbetsledande församlingsherde i Husie och i S:t Petri församlingar, Malmö pastorat.
Amy Deasismont – Skådespelare, artist och programledare. Skådespelare i tv-serien Gösta och filmen Min lilla syster.
Lena Andersson – Församlingspedagog. Arbetar med lärande och undervisning i Lunds stift.
Emil Stark – Producent och regissör (Rum 213, Fjorton Suger)

Läs mer på BUFFs hemsida om programmet och de övriga filmer som visas under festivalen