BUNKEFLO STRANDKYRKA

Fördjupning

Fördjupning

AFTER MASS

Bibelstudier och bibelförklaringskvällar, direkt efter mässan på torsdagarna.
Torsdagsmässan börjar kl. 19.00. Därefter, ca kl. 20.00, börjar After Mass.
Kvällarna är öppna för alla som vill delta. Välkomna!

Bibelstudium
CREDO – Trosbekännelsen

3 Oktober
17 Oktober
31 Oktober
14 November
28 November
12 December

DJUP ROPAR TILL DJUP

26 September
Vad är då en männsika? Psaltaren 8

24 Oktober
Natten ska lysa som dagen Psaltaren 139

7 November
Om du förlät mig Psaltaren 32

21 November
Djup ropar till djup Psaltaren 42

5 December
Led mig i din församling Psaltaren 25

Kontakt

Arbetsledande präst
Pierre Schelander
040-27 94 14
[email protected]

TALA FILM – TALA LIV

Under hösten kommer vi hålla i tre filmkvällar i Strandkyrkan. Filmerna innehåller existentiella teman som berör och väcker frågor hos oss. Efteråt förs ett enkelt samtal där den personliga upplevelsen av filmen är i fokus. Samtalet förs utifrån en känsla, en person och en scen som var och en fastnat för.

Filmen visas på storbild från kl. 18.00. Obegränsat antal platser och ingen föranmälan krävs. Varmt välkomna!

10 sep
Still life (2013)
En medelålders kommunalanställd (Eddie Marsan) har som uppgift att ordna begravningar till personer som saknar anhöriga. I hans arbete ingår även att söka efter närstående, något han tar på största allvar. Hans liv kretsar kring arbetet, han arbetar ensam, bor ensam och äter ensam. En dag kallas han till ett dödsfall som skett i en lägenhet mitt emot hans egen.

22 okt
Paulina (2015)
Paulina väljer mot sin fars vilja att ge upp en lovande advokatkarriär i Buenos Aires för ett jobb som lärare i en isolerad och fattig by på landet. Hon vill göra skillnad i människors liv, i motsats till pappan och hans meningslösa arbete som domare. Driven av sina höga ideal och full av förhoppningar tar hon itu med arbetet, men inget är riktigt så enkelt som hon trott. Hennes nya elever är ointresserade och vill hellre smita ut än delta i filosofiska diskussioner i klassrummet. En sen kväll blir Paulina brutalt överfallen och våldtagen av en grupp unga män. Trots omgivningens protester återvänder hon så snabbt hon kan till skolan, men det är svårt att nu inte se annorlunda på de unga männen framför henne i klassrummet.

5 nov
Calvary (2014)
Fader James är lokal präst i en lantlig irländsk församling. Under bikten ger en anonym person till känna att han avser att döda James som hämnd för de övergrepp som han utsatts för som ung pojke i händerna på en annan katolsk präst.