Kanske fanns det aldrig tid för dop, eller kändes det för stort och omständigt?

Drop-in dop är en möjlighet att låta döpa sitt barn eller sig själv i kyrkan, utan att behöva boka en tid. Kyrkan ordnar allt och bjuder även efteråt på ett enkelt dopkalas i församlingsgården med tårta.

Hur går det till?

När du kommer till församlingsgården får du träffa en präst och prata om dopet. Sedan firar vi en kort dopgudstjänst i kyrkan för just ditt barn eller dig själv. Det finns även dopklänning att låna för den som vill. Även musiker finns i kyrkan och alla är välkomna, oavsett ålder.

Vad krävs?

Om den som döps är under 18 år krävs vårdnadshavares medgivan, om det finns två vårdnadshavare krävs bådas medgivande.

Frågor?

Tveka inte på att höra av dig om du har några frågor. Välkommen att kontakta Ragnhildur, präst, tel: 040 – 27 91 57 eller ragnhildur.jonasdottir@svenskakyrkan.se