Odlar du och vill dela med dig? Eller sitter du med fler frukter än du kan göra dig av med? Du kanske har ett öga för att höstsmycka och vet vad för löv man ska använda för att skapa den rätta stämningen?

13 oktober, på tacksägelsedagen, smyckas kyrkan och efter mässa blir det Skördefest vid och i församlingsgården. Skörden lämnas in samma dag som skördefesten, 13 oktober , på grund av platsbrist. Den skörd som lämnas in säljs och pengarna går oavkortat till ACT.

Välkommen, med eller utan grödor!

Program 13 oktober

Klockan 10:30

• Smyckas Fosie kyrka med höstens skörd.

Klockan 11:00

• Skördemässa med stora och små. Daniel Dahlqvist, sång, medverkar.

Klockan 12:15

• Grönsakssoppa, äppelpaj med vaniljssås till efterrätt i församlingsgården.
  • Linnea informerar om Skördefestens upplägg, ACT – Svenska kyrkans internationella arbete och att all försäljning oavkortat går till ett öronmärkts projekt som heter P122 KLIMAT – Rädda skogen för livets skull.
  • Linnea berättar kort om Fosie kyrkas miljöcertifiering.
  • Odling för Alla berättar om sin verksamhet.

Cirka 13:00

• Hållbara aktiviteter för stora och små:
  • Gör din egen råsaft från Fosies parkens äpplen
  • Stickling-bytar-bord
  • Miljösmart skapande för barn och vuxna
  • Gör ditt eget örtsalt tillsammans med Odling för Alla
  • Tipsrunda på temat
  • Försäljning av höstens skörd/grödor

Cirka 14:00

• Dagen avslutas med att vi gemensamt och ceremoniellt planterar några tulpanlökar samt håller i en miniandakt.