Med anledning av coronaviruset – vi ställer inte in, vi ställer om och firar gudstjänst hemifrån.

Coronaviruset påverkar alla delar av samhället och vi måste alla ta vårt ansvar. Svenska kyrkan i Malmö, och då även Fosie församling, kommer därför anpassa verksamheten, av solidaritet till medmänniskan och för att minska denna spridning.

För Fosie församlings kyrkor innebär det att vi inte längre bjuder in till gudstjänst i kyrkorna för allmänheten, men vi fortsätter självklart att fira gudstjänst, nu digitalt istället i allra möjligaste mån. De flesta gudstjänster kommer fram till 1 juni att sändas live via kyrkans Facebooksida och vi utannonserar tiderna innan (men det rör sig om ”de vanliga” tiderna).

Hoppas att vi kan mötas i gudstjänstgemenskapen, men hemifrån. Det blir inte samma sak, men tillsammans kan vi skapa något fint.

Kyrkorna håller öppet dagtid för ljuständning och bön. För dop, vigsel och begravning gäller begränsningar till max 20 personer.

Och vi kommer såklart att fira påsk. Även om den blir annorlunda.
Med önskan om en välsignad påsk!

—–

Det är fullt naturligt att känna sig orolig över coronaviruset och vi finns här för dig precis som vanligt. Det kan vara skönt att prata av sig, så kontakta oss gärna om du vill prata och få stöd.

Präster i Fosie kyrka
• Mikael Göth 040-27 92 12, [email protected]
• Therese Jadeland 040-27 92 82, [email protected]
• Kristina Tyrberg 040-27 92 61, [email protected]
• Ragnhildur Jónasdóttir 040-27 91 57, [email protected]

Diakoner i Fosie kyrka
• Ebba Älverbrandt 040-27 92 79, [email protected]
• Britta Abotsi 040-27 92 94, [email protected]

tel: 112 eller https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast
Telefonjouren är öppen alla dagar kl 21.00 och 06.00

Svenska kyrkans chatt – https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast/chatta
Chatten är öppen söndag-torsdag kl 20.00-24.00

Om du har frågor eller funderingar kring coronaviruset så hänvisar vi till www.folkhalsomyndigheten.se eller ring 113 13.