Utställningen ”Du är inte ensam om att vara ensam” utforskar ensamhetens många ansikten. Nu tar skyltdockorna som symboliserar ensamheten plats i Fosie kyrka.

När känner vi oss ensamma? Hur känns ensamheten i kroppen? Vad är skillnaden mellan den valda och den icke-valda ensamheten och hur kan vi hjälpa varandra att bryta den ofrivilliga ensamheten?

Utställningen varar i tre veckor, mellan 5–25 oktober, i Fosie kyrka och där möter du skyltdockor som representerar personer i olika åldrar som vi har mött i diakonala samtal. En av skyltdockorna får du själv klä på i dina tankar. Snart märker du kanske att ensamhet kan ta sig många uttryck och se olika ut för var och en av oss. Samtidigt är det en naturlig del av att vara människa och något vi alla har erfarit. Välkommen att dela ensamheten för en stund. Du är inte ensam om att vara ensam.

Diakon eller präst finns närvarande i Fosie kyrka följande dagar:

• 15 oktober kl. 09.30–11.00
  • 23 oktober kl. 09.30–11.00