Barn & familj

Aktuellt under hösten för barn & familj

Familjesöndag
23 september kl 10.00
Pop–up teater och musik. Barn och vuxna är välkomna. Pop–up teatern medverkar sedan i familje­gudstjänsten 11.00. Därefter soppa/korv och bröd i församlingshemmet.

Familjesöndag
21 oktober kl 11.00
Familjegudstjänst. Barnkör från Allhel­gonakyrkan i Lund medverkar under ledning av Kerstin Pålsson. Därefter soppa/ korv och bröd Pyssel i för­samlingsgården.

21 oktober kl 13.30
Teater. Lilla Vilda teaterns föreställning ”Bullen och Blomman” visas i kyrkan. Passar barn 3–8 år.

Sagor framför kaminen
18 oktober kl 15.00
29 november kl 15.00
Sagoläsning för barn. Vi bjuder på varm choklad och kanel­bullar.

Höstlovsutflykt
27 oktober
För barn och familjer. Mer information kommer senare. Är du intresserad, kontakta Britta Abotsi.

Luciafest
9 december kl 11.00-15.00
Högmässa i kyrkan, soppa. 13.00–15.00 Luciafest med lotteri, försälj­ning, fika, julspel, luciatåg.

Mammagrupp
För dig som är mamma och dagledig. Gruppen träffas för att umgås, prata föräldraskap och gör annat som gruppen tillsammans bestämmer. Vi börjar så snart som vi har blivit en grupp på minst 8 personer. Är du intresserad, anmäl dig till Britta Abotsi 040–27 92 94

Församlingskurator
Britta Abotsi
britta.abotsi@svenskakyrkan.se
Mikael Ynghed
mikael.ynghed@svenskakyrkan.se

Samarbete med skola och förskola

Fosie kyrka samarbetar med förskolor och skolor i området. Bland annat bjuder vi in till julspel, påskvandringar och krubbvisningar men vi kan också skräddarsy andra arrangemang för skolelever. Är du som pedagog intresserad av samarbete eller besök av något slag, kontakta församlingspedagog Mikael Ynghed eller församlingskurator Britta Abotsi.

Stöd till familjer

Hos församlingskurator Britta Abotsi kan du som förälder boka tid för enskilt samtal och på vissa tider för hjälp med fondansökningar. Mer om fonder och enskilda samtal, hittar du under sidan diakoni.

Läger på somrar och vid högtider

På Åkerberg och Söda Hoka ordnas lägervistelser för barn, familjer och enskilda under sommaren och vid påsk och jul. Lägren är gratis men platserna begränsade. Är du intresserad av att veta mer om vilka läger som finns och ansöka om att åka på något av det, ta då kontakt med församlingskurator Britta Abotsi.