Diakoni

”Diakonen ska försvara människors rätt, stå på de förtrycktas sida och uppmuntra och frigöra Guds folk till det som är gott, så att Guds kärlek blir synlig i världen.”

Diakoni betyder tjänst och innebär omsorg om människan i livets alla skeenden.

Diakonimottagningen Fosie församlingsgård

En öppen mottagning utan tidsbokning för samtal om livet, råd, stöd och samhällsinformation. Se öppettider och kontaktuppgifter till höger.

Kalender diakoni

Ebba Älverbrandt
ebba.alverbrandt@svenskakyrkan.se

Öppettider diakoni

Helgfria torsdagar 10.00-12.00 (med reservation för ändringar). OBS! höststängt följande torsdagar: 1 november, 6 och 20 december. Om du behöver hjälp vid andra tider än när diakonimottagningen är öppen, är du välkommen att ringa oss. Lämna meddelande om vi inte kan svara.

Själavårdande samtal

Du är välkommen för enskilt samtal med någon av våra diakonimedarbetare. Det kan handla om tro och livsfrågor. Vi har särskild utbildning i själavård och tystnadsplikt. Välkommen att boka en tid via telefon eller e-post.

Läger på Åkersberg och Södra Hoka

Under året arrangeras en rad olika läger av stiftsgårdarna Åkerberg och Södra Hoka. Det finns helgfirande, pensionatveckor som riktar sig till pensionärer, familjeläger, må-bra-dagar för personer med långtidssjukskrivning, familjeläger för familjer som har mist en anhörig och barnläger för 10-13-åringar.

Nätverk

Diakonimedarbetarna i Fosie kyrka bedriver löpande nätverksarbete för freds- och försoningsarbete och samarbetar med olika sociala aktörer, föreningar och trossamfund i Malmö.