Diakoni

”Diakonen ska försvara människors rätt, stå på de förtrycktas sida och uppmuntra och frigöra Guds folk till det som är gott, så att Guds kärlek blir synlig i världen.”

Diakoni betyder tjänst och innebär omsorg om människan i livets alla skeenden.

TILLFÄLLIGT INSTÄLLD – Diakonimottagningen Fosie församlingsgård

En öppen mottagning utan tidsbokning för samtal om livet, råd, stöd och samhällsinformation. Det går att kontakta diakonerna även om själva mottagningen är stängd. Se kontaktuppgifter till höger.

Vuxna

Ebba Älverbrandt

Barn och familj

Britta Abotsi

Öppettider diakoni

Tillfälligt stängt på grund av situationen med Covid-19. Det går bra att kontakta diakonerna om du har frågor! Se kontaktuppgifter längre upp på sidan.

Stiftelse – och fondhantering

Behöver du blanketter vänligen kontakta någon av nedanstående personer, så skickar vi hem dem till dig.

Behöver du hjälp med att fylla i blanketter så hjälper vi dig i möjligaste mån via telefon. Tyvärr kan vi inte hjälpa till med kopiering i nuläget.

– Diakon Ebba Älverbrandt 040-279279, [email protected]
– Diakon Britta Abotsi, 040-279294, [email protected]
– Assistent Tina Ogard, 040-279280, [email protected]

Fondhjälpen kommer under hösten att äga rum vid två tillfällen i Helige Trefaldighetskyrkans lokaler – Eriksfältsgatan 1, ingång från Trelleborgsvägen:

Torsdag 1 oktober 13.30–15.30

Ta med följande handlingar:

• Familjebevis
  • Aktuell hyresavi
  • Besked som slutlig skatt med kontoutdrag eller deklarationsblanketten med specifikation/inkomstår 2019. Har du inget hemma, beställ utdrag ur beskattningsuppgiftsregistret från Skatteverket, 0771-56 75 67.
  • Senaste uppgift om månadsinkomst (försäkringskassan, försörjningsstöd, lön, a-kassa etc).

Detta för att säkerställa att vi kan hålla 1,5 meters avstånd till varandra. Utöver dessa tillfällen bistår vi inte med hjälp att beskriva hur man fyller i ansökningsblanketter eller gratis möjlighet att kopiera bifogade handlingar.

De fonder som vi är behjälpliga med är följande:

Fosie kyrkas kompletterande julgåva för enskilda upp till 50 år och för vårdnadshavare till barn upp till 18 år.

Anna-Lisa och Sven-Eric Lundgrens Understöds-stiftelse för behövande, sjuka över 50 år.

Ni kan alltid hämta aktuella ansökningsblanketter utanför diakonimottagningens rum i Fosie församlingshem vardagar mellan kl. 10.00–15.00.

Själavårdande samtal

Du är välkommen för enskilt samtal med någon av våra diakonimedarbetare. Det kan handla om tro och livsfrågor. Vi har särskild utbildning i själavård och tystnadsplikt. Välkommen att boka en tid via telefon eller e-post.

Läger på Åkersberg och Södra Hoka

Under 2020 arrangeras läger av stiftsgårdarna Åkerberg i Skåne och Södra Hoka i Blekinge för familjer och/eller individer som har små resurser och möjlighet att komma iväg och möta andra. Det ordnas med familjeläger, pensionatsdagar inklusive pensionatvecka med måleri, Må-bra-dag för personer med långtidssjukskrivning, höstlovsläger, helgfirande över jul och påsk, nyårsläger för familjer samt familjeläger för familjer som mist en anhörig.
Stiftsgården står för kostnaderna för vistelsen: mat, logi, sänglinne, handdukar samt kostnader för program och aktiviteter. Församlingarnas diakonimedarbetare behovsprövar och den lokala kyrkan finansierar resa tur och retur bostadsort till Åkersberg/Södra Hoka om personen har begränsad ekonomi. Övriga utgifter får gästerna själva stå för.

Är du intresserad av att ansöka kontakta assistent Tina Ogard så skickar hon dig en närmare beskrivning: [email protected], 040-279286

Nätverk

Diakonimedarbetarna i Fosie kyrka bedriver löpande nätverksarbete för freds- och försoningsarbete och samarbetar med olika sociala aktörer, föreningar och trossamfund i Malmö.
Läs mer om dessa nätverk:
Program Lindängen
CTC – Communties that care