Musik i sommarkväll är en serie konserter under sommaren i Glostorps kyrka.

För kyrkskjuts ring 070-831 94 09 kl 16-18 samma dag
Mer information 040-27 93 80

Väkommen!

2 juli kl 19.00

SOMMARFANTASI

DUO DYNAMIQUE  – flöjt & harpa

Duo Dynamique består av flöjtisten Lovisa och harpisten Gabriela. Duon har spelat tillsammans sedan 2000 då de träffades på musikhögskolan i Malmö. Kombinationen flöjt och harpa är spännande och ovanlig, och vi vill gärna lyfta fram den vackra musik som finns komponerad för dessa instrument.

Gabriela Thür, harpa
Lovisa Stenberg, tvärflöjt

16 juli kl 19.00

STRING FLAVOURS

MINERVAKVARTETTEN och Henrik Bay Hansen, gitarr

Från ödesmättad Schubert via magnifik Beethoven och gitarrvirtuos Rodrigo till en dansant avslutning med Boccherini.

Minervakvartetten är en skånsk stråkkvartett som bildades 2010. Kvartetten spelar idag en blandad repertoar innefattande allt från de klassiska mästarna till folkmusik och rock. Denna sommar samarbetar kvartetten med gitarristen Henrik Bay Hansen.

Fredrika Persson, fiol
Anna Svensson, fiol
Kate Eriksson, viola
Cecilia Weissenrieder, cello
Henrik Bay Hansen, gitarr

Glostorps kyrka 30 Juli kl 19.00

SOMMARKONSERT

Laine Quist och Lotte Ohlander bjuder på sina favoriter från sångens sköna värld.  Det blir allt från musikal till opera.

Laine Quist, sopran
Lotte Ohlander, mezzosopran
Karin Henningsen, piano

Glostorps kyrka 13 augusti kl 19.00

TOUCH MY SOUL

ELISABETH MELANDER med musiker

En själfull konsert från hjärta till hjärta, mellan himmel och jord.
Jazz, soul och gospel i möte med den svenska sommaren.

Elisabeth Melander, sång
Martin Berggren, piano
Cecilia Weissenrieder, cello

Glostorps kyrka 27 augusti kl 19.00

SPUNNET

232 STRÄNGAR

232 Strängar hämtar inspiration från den nordiska folkmusikens stämningsfulla landskap. Gruppen kom till genom en längtan att få utforska möjligheterna i det instrumentella mötet mellan piano och fiol och att genom det lilla formatet skapa en spännande musikalisk atmosfär i vilken tradition och nutid möts.

Det bjuds på musik från 232 Strängars debutalbum Spunnet som även blev nominerad i kategorin Årets Folk på Manifestgalan 2017.

Frida Höfling, fiol
Emma Engström, piano