Dit du går, går också jag, och där du stannar, stannar jag. (Ruts bok)

När två människor ser på varandra i kärlek finns möjligheten att gifta sig i Svenska kyrkan. Ett kyrkligt bröllop kan vara stort med många gäster eller litet och informellt med bara två vittnet. Ni planerar er vigsel tillsammans med prästen och kan sätta er personliga prägel genom val av texter, musik och psalmer. Vigseln kan äga rum i kyrkan eller på annan plats om det är praktiskt möjligt för prästen.

I Heliga Trefaldighetskyrkan erbjuder vi vigsel främst på lördagar kl. 13 eller 15. Ni bokar er vigsel genom pastorsexpeditionen på tel. 040-279001.

Har ni frågor som rör Heliga Trefaldighetskyrkan specifikt, ring eller maila vår expedition. Det går också bra att kontakta någon av församlingens präster.

När vigseln är bokad tar prästen kontakt med er och bokar tid för samtal där ni tillsammans går igenom vigselordningen och bestämmer texter, psalmer och övrig musik.

Det kostar ingenting att gifta sig i Svenska kyrkan men minst en av er måste vara medlem. Ni behöver också ha en godkänd och giltig hindersprövning som utfärdas av Skatteverket. Hindersprövningen är giltig i fyra månader och lämnas i god tid till vigselprästen.

Läs mer om utformningen av den kyrkliga vigseln här:

Ibland finns önskemål att spela upp egen musik via församlingens ljudsystem i samband med vigsel. Vid dessa tillfällen går det bra att använda musik från CD-skiva eller nedladdad musik från t.ex. Itunes. Eftersom Spotify Business har upphört kan Spoitfy inte användas vid dessa tillfälle. Det har att göra med upphovsrätt och att musik som spelas upp i kyrkorummet betraktas som offentlig.

dsc_0549

Spara