HUSIE KYRKA OCH FÖRSAMLINGSHEM

Mötesplatser

Mötesplatser i Husie församlingshem

Kom förbi på kyrklunch eller titta in på en fika i Husie församlingshem.
När du ändå är här, passa på att fynda i vår loppis. Välkommen in i gemenskapen.

Engagera dig som frivillig

Att engagera sig är både att ge och att få något tillbaka. Engagera dig som dopvärd, värd/värdinna vid torsdagslunchen eller i kaféet, i loppisen, internationella gruppen, syföreningar, gudstjänstgrupper eller körer. Ring 040-27 93 50 för mer information.

UNGDOMSGRUPPEN
Varannan torsdag med start den 5 september kl. 16–18 i Husie församlingshem
Snack, häng, spel, lek, mat, aktiviteter.
Här träffas vi för att ha kul tillsammans och du är
med och bestämmer vad gruppen gör. Glädje, sorg,
besvikelse och lycka – alla känslor och tankar ryms här. Ett ställe där man får komma precis som man är utan krav. Kom när det passar dig och ta gärna med en
kompis. Och du, det är gratis 🙂
Vi ses i höst!
frågor

STICKKAFÉ
Kom och sticka till dig själv eller till förmån för vårt diakonala arbete. Ta med egna garner och ta dig tid att avsluta dina stickprojekt.
Datum och tid: torsdagar  kl. 12.30 – 14.30
Varannan torsdag med start 5 september även kl. 18-20. Mer information: Gunilla Andersson, 040-27 93 70, [email protected]

Soppskål

TORSDAGSLUNCH

Varje torsdag under terminstid träffas vi till middagsbön och måltidsgemenskap kl. 12 i församlingshemmet.
Datum och tid: torsdagar  kl. 12-13.

LOPPIS
Internationella gruppen driver loppis i församlingshemmet. Alla intäkter går till internationella projekt som gruppen stödjer, bland annat i Lettland, där gruppen dels är familjestödjare, men också samarbetar med stiftelsen Pakapieni med säte i Tuckums. De är en garant för att bidragen verkligen kommer fram till de behövande. Loppisen behöver ständig påfyllning av loppisprylar, leksaker samt hela och rena barnkläder. Datum och tid: Onsdagar kl. 16.00-18.30 och torsdagar t kl. 11-15.30
Inlämning av saker till loppisen torsdagar  kl. 10-14.

Mer information: Iris Lundgren, 0701-71 50 43, [email protected]
Ulla-Britt Nordahl, 040-49 73 35.

SÖDRA SALLERUPS KYRKLIGA SYFÖRENING

Du behöver inte vara sykunnig för att vara med. Det är den sociala samvaron och glädjen över att mötas som är viktigast.
Pengarna  från försäljningen av det som skapas skänks till välgörande ändamål.
S Sallerups kyrkliga syförening en tisdag i månaden  kl. 18 i Husie församlingshem.
Mer information S Sallerups kyrkliga syförening: Jenny Nilsson. 040-49 00 93.

LEKMANNAKÅRENS FÖRSAMLINGSKVÄLLAR

Intressanta föreläsningar och angelägna samtal. Träffarna arrangeras i samarbete med studieförbundet Sensus.
En onsdag i månaden kl 19 i Husie församlingshem:

Onsdag 2 oktober.
Vår diakon Sara ger en bild av vad som lett henne hit. Hur hon ser på sin tjänst i Husie och vad hon har för vision.

Lördag 19 oktober
Stiftsförbundets inspirationsdag i Hörby.

Onsdag 6 november:
Präst Lena Löwendahl berättar om sitt projekt om hur Malmö förväntas utvecklas framöver och hur detta kan påverka Malmökyrkan.

Lördag 23 november kl 11-13
Julmarknad i Husie församlingshem.

Onsdag 4 december”Adventskväll”
Traditionell adventskväll med adventssånger och en försmak av julens goda!

Mer information: Ann-Marie Persson, 0702-95 11 59,
Ulla-Britt Nordahl, 040-49 73 35.