HUSIE KYRKA OCH FÖRSAMLINGSHEM

Mötesplatser

Mötesplatser i Husie församlingshem

Kom förbi på kyrklunch eller titta in på en fika i Husie församlingshem.
När du ändå är här, passa på att fynda i vår loppis. Välkommen in i gemenskapen.

Engagera dig som frivillig

Att engagera sig är både att ge och att få något tillbaka. Engagera dig som dopvärd, värd/värdinna vid torsdagslunchen eller i kaféet, i loppisen, internationella gruppen, syföreningar, gudstjänstgrupper eller körer. Ring 040-27 93 50 för mer information.

KAFÉ

Perfekt för dig som är på väg hem från skolan eller jobbet, väntar på ditt barn i kören eller bara råkar gå förbi och är sugen på en fika. Vi erbjuder en mötesplats för alla åldrar med härlig atmosfär. Du möts av frivilliga i kaféet som serverar fairtrade och ekologiskt. Datum och tid: Onsdagar  kl. 16-19. Torsdagar kl. 11-16.

STICKKAFÉ

Kom och sticka till dig själv eller till förmån för vårt diakonala arbete. Ta med egna garner och ta dig tid att avsluta dina stickprojekt.
Datum och tid: torsdagar  kl. 12.30 – 14.30
Varannan torsdag även kl. 18-20. Mer information: Gunilla Andersson, 040-27 93 70, gunilla.b.andersson@svenskakyrkan.se

Soppskål

TORSDAGSLUNCH (stängt 6 dec)

Varje torsdag under terminstid träffas vi till middagsbön och måltidsgemenskap kl. 12 i församlingshemmet.
Datum och tid: torsdagar  kl. 12-13.

LOPPIS

Internationella gruppen driver loppis i församlingshemmet. Alla intäkter går till internationella projekt som gruppen stödjer, bland annat i Lettland, där gruppen dels är familjestödjare, men också samarbetar med stiftelsen Pakapieni med säte i Tuckums. De är en garant för att bidragen verkligen kommer fram till de behövande. Loppisen behöver ständig påfyllning av loppisprylar, leksaker samt hela och rena barnkläder. Datum och tid: Onsdagar kl. 16.30-18.30 och torsdagar t kl. 11-15.30
Inlämning av saker till loppisen torsdagar  kl. 10-14.

Mer information: Iris Lundgren, 0701-71 50 43, iris.lundgren@gmail.com
Ulla-Britt Nordahl, 040-49 73 35.

SÖDRA SALLERUPS KYRKLIGA SYFÖRENING

Du behöver inte vara sykunnig för att vara med. Det är den sociala samvaron och glädjen över att mötas som är viktigast.
Pengarna  från försäljningen av det som skapas skänks till välgörande ändamål.
S Sallerups kyrkliga syförening tisdag 18/9, 16/10, 20/11  kl. 18 i S Sallerups prästgård.
Julmarknad i Husie församlingshem 24/11 kl 11-14

Mer information S Sallerups kyrkliga syförening: Jenny Nilsson. 040-49 00 93.

LEKMANNAKÅRENS FÖRSAMLINGSKVÄLLAR

Intressanta föreläsningar och angelägna samtal. Träffarna arrangeras i samarbete med studieförbundet Sensus.
En onsdag i månaden kl 19 i Husie församlingshem.
Onsdag 5/12 ” Adventskväll” Traditionell adventskväll med adventssånger och en försmak av julens goda. Församlingshemmet kl 19.00
Mer information: Ann-Marie Persson, 0702-95 11 59,
ann-marie.p@telia.com
Ulla-Britt Nordahl, 040-49 73 35.