Hyllie kyrka

Diakoni

Diakoni betyder tjänst och innebär omsorg om människan i livets olika situationer. Att värna om medmänniskan och hålla människovärdet högt är diakonins stora uppgift.

Diakoniexpeditionen är öppen för besök måndag, tisdag och torsdag kl 10-11 samt onsdag kl 11-12. På telefon nås diakon säkrast på förmiddagar. Får du inget svar, lämna ett  meddelande med namn och telefonnummer så ringer diakonen upp. Välkommen att höra av dig!

Under slutet av hösten 2019 är expeditionen stängd följande dagar: 27/11 samt 18/12.

Charlotte Lundh

Två personer vid strandkanten med havet i bakgrund

NÅGON ATT TALA MED
Behöver du någon att prata med om saker som tynger dig eller något du går och grubblar på? Du kan alltid ha ett enskilt samtal med någon av oss präster och diakoner. Vi har tystnadsplikt. Du kan även ringa jourhavande präst, alla nätter kl 21-06. Du ringer 112 och ber att få bli kopplad till jourhavande präst. Här hittar du kontaktuppgifter till Hyllie kyrka

Kontakta Hyllie kyrka

MOMENT 22
Moment 22 är en verksamhet som syftar till att hjälpa folk som har hamnat i moment 22 i livet. Det kan gälla bostad, arbete, myndigheter med mera. Genom att ge dem kunskap och mod kan de själva gå vidare – och känna sig starkare i livet.

Hyllie kyrka samarbetar med olika företag, kommunen, bidragsgivare för att tillsammans ge individer möjlighet att bli starka och klara sig själv. Verksamheten kommer från Hyllie kyrkas sociala arbete – diakoni.

Vill du veta mer? Kontakta Kenth Carlsson, 040-27 92 81

Ljus_ljusbärare_interiör_hyllie_kyrka

VILL DU HJÄLPA TILL VID GUDSTJÄNSTER?
Sedan många år tillbaka finns i Hyllie kyrka en gudstjänstgrupp av lekmän som på ett konkret sätt vill engagera sig i gestaltandet av gudstjänsten. Det kan handla om att läsa en text eller bön, bära kors eller ljus vid en procession, hjälpa till vid nattvarden, ta upp kollekten eller något annat. Idag är vi ungefär tjugo personer i gruppen. Några gånger per år samlas vi under trevliga former för gemensamt tankeutbyte och samtal kring gudstjänst och gudstjänstutveckling.

Kontakt

Intresserad? Kontakta församlingsherde Kenth Carlsson, 040-27 92 81 för mer information!

MITT I VECKAN
Vår träffpunkt ”Mitt i veckan” är öppen för alla. Kom och var med i gemenskapen! Efter kaffe och pratstund lyssnar vi på dagens program. Vi träffas på Gamlegård varannan tisdag kl 14-16, om inget annat anges. Programmet hittar du i kalendern under Hyllie kyrka.

Charlotte Lundh,  040-27 92 85

Blad på gren

LEVA VIDARE-GRUPP
För dig som drabbats av att en nära anhörig gått bort.
Sorgen kan se olika ut för oss men det finns mycket som är gemensamt. Många gånger kan det känns bra att träffa andra som är i samma situation.
Hyllie kyrka erbjuder under året den som mist sin maka/make eller sambo möjlighet att delta. Personlig inbjudan skickas ut till berörda.

Charlotte Lundh, 040-27 92 85

Sopptallrik på bord med sked

SOPPMÄSSA
En onsdag i månaden bjuder vi in till måltid och enkel mässa i Gamlegårds stora sal. Våra volontärer dukar upp till en trivsam måltid med hemlagad soppa. Måltiden följs av gudstjänst i öppen anda. Fika och samtal avslutar kvällen. Ingen föranmälan krävs.
Program:
Kl 17.30 öppnas porten, tid för gemenskap och soppa. Kl 18 firar vi mässa för ovana och kyrkvana. Därefter följer kaffe/te med dopp.
Datum: 28 augusti, 25 september, 30 oktober, 27 november och 18 december 2019.

Susanne Skoglund, 040-27 93 37

FRIVILLIG
Du som vill sätta guldkant på tillvaron genom att bli frivilligarbetare i vår kyrka är välkommen att höra av dig. Insatserna kan handla om t.ex. att besöka någon, vara sällskap på promenader eller hjälpa till vid kyrkobesök.

Vi tar också gärna emot nya medlemmar i vår kaffegrupp som förbereder kyrkkaffet efter elvagudstjänsten (uppehåll under sommaren). Det är gott i dubbel bemärkelse att äta en smörgås och prata en stund innan man går hem!

Vill du veta mer? Kontakta Charlotte Lundh, 040-27 92 85