Hyllie kyrka

After Work i tystnad

Här. Nu. Välkommen in.
När? 2/10, 6/11 kl 16–19

Inga mobiler, inget prat.

Kontakt Susanne Skoglund: telefon: 040–27 93 37, [email protected]

Bild och bibel – bibelsamtal

Träffar under fem kvällar. Lyssna till en bibeltext och måla därefter fritt ur hjärtat. Vilka bilder väcks i dig när du hör bibelns ord?

Det är närmast en fördel om du ”inte kan måla”, eftersom det är processen och inte resultatet som är det viktiga. Som avslutning delar vi tankar och bilder med varandra. Ledare är Monica Andersson. Begränsat antal deltagare. Anmälan senast 7 september till Charlotte Lundh, [email protected], telefon: 040-27 92 85.

När? Varannan tisdag klockan 18.00–19.30.
15 och 29 september 13 och 27 oktober samt 10 november.

Mitt i veckan

Vår träffpunkt ”Mitt i veckan” är öppen för alla. Kom och var med i gemenskapen!
Vi träffas på ett coronasäkert sätt, och vi hoppas att du tycker att det känns tryggt:

1. Vi kommer att ha träffarna i kyrkan, och sitta med säkert avstånd.
  2. Insläpp en och en, så att det inte blir trångt i hallen.
  3. Max 20 deltagare per gång, och man måste anmäla sig.
  4. I gengäld ses vi varje vecka, kl 14 varje gång!
  5. Man kommer inte om man känner sig dålig eller hängig.
  6. Vi kommer att dricka kaffe, men tyvärr blir det ingen adventsfest.

På det här sättet vill vi få bjuda in till social samvaro och gemenskap på ett så säkert sätt som möjligt. Oavsett om du är en av våra stammisar eller aldrig har besökt oss, är du lika välkommen!

Anmälan görs vecka för vecka på telefon 040-27 93 00, tidigast onsdagen före träffen som man vill komma på.
Varmt, varmt välkommen!

Programmet hittar du nedan och  även i kalendern under Hyllie kyrka.
15 sep – Svensk höst – underbart vacker. Ingmar Skogar med  sitt senaste bildspel.
22 sep – Böckerna jag skrivit. Jonas Wollin berättar.
29 sep – Det bara Maria visste. Åsa Hagberg berättar om Maria på sitt alldeles egna sätt.
6 okt – Fråga prästen – Olivia Jönsson, vår yngsta präst!
13 okt – Mitt Pakistan. Emma och Allen Suleman Wredberg med bilder och musik.
20 okt – Psalmtoppen. Våra favoriter med Torbjörn Karlsson.
27 okt – Jourhavande präst – ring 112. Susanne Skoglund berättar om hur det är att vara den som svarar
3 nov – Malmökyrkan i framtiden. Församlingsherde Kenth Carlsson visionerar.
10 nov – Med Rosa Bussarna på safari i Östafrika. Björn Gustavsson berättar och visar bilder.
17 nov – Ännu ej bestämt.
24 nov – Brandsäkerhet i hemmet.  Räddningstjänsten Syd uppdaterar oss.
2 dec – Kalejdoskop – bilder ur en diakons telefon. Charlotte Lundh.
8 dec –  Julsjung med Charlotta Holmgren Németh.
15 dec –  Julsjung med Charlotta Holmgren Németh.

Döden tur och retur – inställd

Hur mycket vet du om begravningstraditioner? Det är en okänd och spännande (och kanske lite skrämmande?) värld som döljer sig bakom murarna på våra kyrkogårdar.
Lördag 24/10 kl 12 gläntar vi lite på förlåten till det okända. Vår ciceron är Birger Signäs  som berättar och svarar på frågor. Vi åker buss och antalet platser i bussen är begränsat.

Bokcirkeln – tillfälligt inställd

I höst startar vår bokcirkel igen i Hyllie kyrka. Vi ses några lördagar under hösten och läser och pratar om Åsa Beckmans bok Väninnekören.
När? 12/9, 3/10, 24/10, 14/11, 5/12 kl 10–12

Samtalsgrupp – fulltecknad

Ibland får vi inte riktigt ihop det. Bilderna av vem vi är kolliderar med bilderna av den vi vill vara. Det kan vara svårt att få klarhet i vad som är vad, vad som befriar oss och vad som begränsar oss.
Med utgångspunkt från boken Livsstegen av Olle Carlsson samtalar vi i grupp om det som är våra liv. Tanken är att vi ses under en längre tid. Du är med så länge du vill. Gruppen fortsätter våren 2021.
Datum: 10 oktober, 7 november, 28 november kl. 10–12.
Begränsat antal platser.

När? 10/10, 7/11, 28/11 kl 10–12