Fairtrade-arrangemang i Kirsebergskyrkan

Onsdag 10 oktober
Föreläsning om Fairtrade i anslutning till sopplunchen som serveras efter veckomässan som startar kl. 12.10.

Tisdag 23 oktober
Middag med Fairtrade-tema kl. 17.00 i Backasalen.

Förköp, 30 kr,  senast den 15/10 i Kirsebergskyrkans reception vardagar 9-15 och söndag 14/10  kl 12, efter mässan

Svenska kyrkan delägare i Fairtrade AB

Varje höst arrangerar organisationen Fairtrade Sverige en stor kampanj för att fler ska upptäcka hur enkelt det är att göra skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom genom att välja Fairtrade-märkta produkter. Runt om i landet pratas det Fairtrade i butiker, bland konsumenter, på företag och i organisationer.

Fairtrade-systemet syftar till att skapa förutsättningar för anständiga villkor i produktionen av kaffe, kakao och många andra varor som importeras till Sverige. Genom Fairtrade förbättras villkoren för 1,65 miljoner hushåll som är beroende av jordbruket som inkomstkälla.

Som medlem i föreningen för Fairtrade i Sverige och delägare i Fairtrade AB bidrar Svenska kyrkan till en ökad efterfrågan på certifierade varor. Det sker dels genom satsningar gentemot konsumenter, dels genom att kyrkor kan Fairtrade-diplomera sig och bidra till ökad efterfrågan i församlingen och närsamhället.

Fairtrade i siffror

• Under 2016 såldes Fairtrade-märkta varor i Sverige till ett värde av 3,6 miljarder kronor.
  • Varannan ros, var tionde kaffekopp och var sjätte banan som säljs i Sverige kommer från en Fairtrade-certifierad odling/kooperativ.
  • 1,65 miljoner odlare och anställda i 74 länder omfattas av Fairtrade.