BARN OCH FAMILJ

Kirsebergskyrkan

Barn och familj

Kirsebergskyrkan arbetar för att förbättra vardagen för barn och familjer i vår stadsdel. I dialog med föräldrar och barn skapas gemenskaper som t.ex. föräldracafé, gudstjänster och körer där barn och vuxna ges möjlighet att växa, möta och utforska det heliga tillsammans.

Föräldrar och barn på CaféKörsbäret i Kirsebergskyrkan

Café Körsbäret för barn och föräldrar, start 31 augusti
måndagar kl 10-12

För dig som är hemma med barn, sångstund 10.30.

För information se  https://www.facebook.com/cafekorsbaret/ eller Maria Eriksson 040-27 91 40

NYTT! Kyrk-kids, start 9 september

Fem onsdagar kl 14.30-16, den 9/9, 16/9, 30/9, 7/10 och den 14/10

Pyssel, lek och fika. vi är utomhus så mycket det går. Åldersgrupp förskola, småsyskon är välkomna tillsammans med föräldrar.
Begränsat antal platser, anmälan till: Maria Eriksson [email protected]

HANG AROUND – för dig på låg- och mellanstadiet

torsdagar kl 14-16 start 3 september

Här finns plats för lek, bus, mellis och pyssel mm.
Det är en öppen verksamhet, så man behöver inte komma varje gång. Men anmäl gärna dig/ditt barn, så ser vi till att mellis finns framme vid ankomst.Det går att anmäla sig när som helst under terminen.Önskas så kan vi ha koll på när hen bör komma och kan möta upp.  Hjälp med förflyttning mellan skola och kyrka kan ordnas.

Var god och kontakta för mer info:
[email protected] 040-27 91 41
[email protected] 0706-401089
Du kan anmäla dig när som helst under terminen.

Barnkörer

Information om våra barnkörer hittar du under sidorna för musik.

För skolor: Bibeläventyret

Bibeläventyret är ett roligt och pedagogiskt verktyg för att ge elever kunskap om Bibelns berättelser ur ett historiskt perspektiv. Det är uppbyggt på ett engagerande sätt och uppfyller läroplanens (lgr 11) mål om undervisning i världsreligionerna.

Med hjälp av rörelser, drama och nyckelord, trolleri, rim och rap leker vi in kunskapen så att eleverna kan tillgodogöra sig fakta och funderingar. Bland annat rappar vi tio guds bud och den gyllene regeln. En möjlighet att lära sig att förstå de bud som ligger till grund för en stor del av vårt lands etiska och moraliska värderingar och lagar.

Läs mer om Bibeläventyret på www.bibeläventyret.se

Kontakt: Amanda Rehnström, 040-27 91 82

Kalender Barn & Familj i Kirsebergs kyrka