BARN OCH FAMILJ

Kirsebergskyrkan

Barn och familj

Kirsebergskyrkan arbetar för att förbättra vardagen för barn och familjer i vår stadsdel. I dialog med föräldrar och barn skapas gemenskaper som t.ex. föräldracafé, gudstjänster och körer där barn och vuxna ges möjlighet att växa, möta och utforska det heliga tillsammans.

Föräldrar och barn på CaféKörsbäret i Kirsebergskyrkan

Café Körsbäret för barn och föräldrar.

För dig som är hemma med barn. Sångstund, samvaro med andra och fika för en liten peng. Vi ses i solskensrummet, ingång från Sperlingsgatan.
Kl 12.00 på onsdagar är du välkommen att fortsätta hänga i kyrkan, att fira mässa och/ eller äta sopplunch i Backasalen.

Barnkyrka

Vi fortsätter i höst med fyra tillfällen den 8/9, 13/10, 10/11 och den 1/12
För barn i alla åldrar. Föräldrar eller annan vuxen är också välkomna, antingen hela tiden eller en stund.
Vi inleder gudstjänsten tillsammans i kyrkan. Sen går barnen iväg till Körsbärssalen där de får lyssna på
bibelberättelser, prata och pyssla. Barnen kommer tillbaka till nattvarden.
Ingen föranmälan.
Vill du veta mer, eller kanske vill bli ledare i Barnkyrkan,
kontakta Maria Eriksson [email protected] eller
Kristin Hedberg [email protected]

Barnkörer

Information om våra barnkörer hittar du under sidorna för musik.

För skolor: Bibeläventyret

Bibeläventyret är ett roligt och pedagogiskt verktyg för att ge elever kunskap om Bibelns berättelser ur ett historiskt perspektiv. Det är uppbyggt på ett engagerande sätt och uppfyller läroplanens (lgr 11) mål om undervisning i världsreligionerna.

Med hjälp av rörelser, drama och nyckelord, trolleri, rim och rap leker vi in kunskapen så att eleverna kan tillgodogöra sig fakta och funderingar. Bland annat rappar vi tio guds bud och den gyllene regeln. En möjlighet att lära sig att förstå de bud som ligger till grund för en stor del av vårt lands etiska och moraliska värderingar och lagar.

Läs mer om Bibeläventyret på www.bibeläventyret.se

Kontakt: Amanda Rehnström, 040-27 91 82

Kalender Barn & Familj i Kirsebergs kyrka