DIAKONI OCH MÖTESPLATSER

Kirsebergskyrkan

Diakoni och mötesplatser

Diakoni handlar om att omsätta kristen tro i praktiken genom medmänsklig kärlek, omsorg och solidaritet med dem vi möter. Genom att se och bekräfta varandra helas vi. Vi tror på att den som får uppleva nåd, kärlek, respekt, upprättelse och förtroende präglas av sin erfarenhet och kan och vill dela den med andra. Det behöver inte vara mer komplicerat än att mötas över en kopp kaffe i en öppen och förlåtande miljö. Välkommen in i gemenskapen.

Mötesplatser

Sopplunch efter veckomässan som börjar 12.10
Onsdagar 4 september – 12 december

Välkommen att äta sopplunch i Kirsebergskyrkan. Föräldralediga med barn, pensionärer och daglediga i alla åldrar delar måltid och samvaro. Husmor serverar vegetariska hemlagade soppor och hembakat bröd. Kryddor, grönsaker och sallad kommer i så stor utsträckning som möjligt från våra egna odlingar. Kaffe och kaka ingår. Kostnad 30 kr.

Frukostcafé
Tisdagar 3 september – 10 december kl 09.00-12.00

Kom och drick en kopp kaffe i kravlös samvaro i Backasalen. Kaffet kostar inget och en smörgås kostar 5 kr. Varmt välkommen!

I samband med frukostcaféet promenerar vi tillsammans i Bejers park. Rundan tar ca 30 minuter och vi anpassar takten till dem som går med. Vi samlas kl 11.00 utanför receptionen.

Kvinnofrukost
En måndag i månaden 10.00-12.00

Vi samlas kring frukostbordet, samtalar, provar på, skapar och njuter. Kostnad: 30kr/tillfälle.
Anmälan senast måndag veckan innan till  040-279130, i receptionen eller till:  [email protected]

En arkeolog berättar

Stella Macheridis, arkeolog, besöker oss.

Kirseberg förr i världen

Karin Christensen och Charlotte Högström från Kirsebergs bibliotek visar bilder och berättar om Kirsebergs historia.
Karin tipsar om några böcker och Charlotte berätta i samband med bildvisningen om böcker med Kirsebergstema.

Julkort, julgrupper och dörrkransar

Scrapbook proffset Charlotte Fox visar hur du gör dina egna julkort. Tillsammans med Amanda Rehnström gör vi julgrupper/dörrkransar

Nobelfrukost

Vi tar på oss fint och äter en lyxig frukost med underhållning tillsammans i Nobels anda.

NYHET
Vi träffas tre torsdagar i Kirsebergskyrkan
19 september, 10 oktober, 14 november

14.30 Pyssel och mellanmål i Solskensrummet
17.00-18.00 Kvällsmat i Backasalen
18.00 Andakt i kyrkan
18.30 Föreläsning/samtal.

Gemensamma aktiviteter för alla åldrar. Kom och var med på det som intresserar just dig.

19 september: Bakar vi till förmån för ACT, Svenska kyrkans internationella arbete.
kl 18.30 Parkernas skafferi
Yvonne Andersson, assistent och vaktmästare i Kirsebergskyrkan, pratar om vad vi kan hitta att äta i naturen och i parkernas planteringar.

10 oktober: Anton Pettersson, representant från omställningsnätverket, pratar om förändringen från en värld där ohållbarhet verkar vara inbyggt i själva kärnan av vårt samhällsbygge och om hur kan vi som medborgare av detta samhälle kan börja vända denna utvecklingen.
Det börjar i det lokala och handlar om en helhetlig syn på människan och hennes relation till omgivningen.  http://omställning.net

14 november: Tema Sydsudan. FN-arbetaren, Blessing Onyinyechi Uwakwe, kommer och berättar om Sydsudan och sina erfarenheter av sitt arbete där.
Blessing arbetar som Civil affairs officer i Sydsudan.  Målet för FN:s utsända är att skapa fred.

Samtal med diakon eller präst

Samtal med en diakon eller präst är kostnadsfria, inga journaler förs och ditt besök registreras inte. Både diakon och präst har tystnadsplikt, men till skillnad från prästen är diakonens tystnadsplikt inte absolut; diakonen får i vissa fall gå vidare med information, om det till exempel finns anledning att misstänka att ett brott har begåtts. Alla besök hos diakonen måste förbokas. Se tider under ”Boka besök hos diakon”

Om du behöver prata med någon under natten kan du vända dig till Jourhavande präst som har telefonjour kl.21-06 alla dagar. Ring 112. Jourhavande präst kan du även nå via chatt eller digitalt brev. Läs mer om Jourhavande präst (extern länk)

Svenska kyrkan har också en finsk telefonjour som är öppen varje kväll kl. 21-24. Ring 020-26 25 00. Palveleva Puhelin 020-26 25 00. Joka ilta kello 21-24.

Samtalsgrupp för dig i sorg

Att förlora en nära anhörig är svårt. Sorgen och saknaden är individuell och på samma gång allmänmänsklig. Ingen kan förstå en annan människas sorg, men att dela det svåra med andra kan vara en hjälp i sorgearbetet. Gruppen träffas vid sex tillfällen under våren, dag eller kvällstid beroende på deltagarnas önskemål. Präst och diakon leder gruppen. Intresseanmälan och mer information: Marie Eriksson, 040-27 91 41.

Jourhavande präst

Behöver du prata med någon under natten? Jourhavande präst lyssnar och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt kl. 21-06 alla dagar. För mer information, se Svenska kyrkans nationella sida om jourhavande präst.

PCÖ – Praktikcentrum Öst

Praktikcentrum Öst i Kirsebergskyrkan erbjuder sysselsättning och arbetsträning för långtidsarbetslösa  i samarbete med bland andra Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. De huvudsakliga uppgifterna består av snickeri, ljusstöpning, textilarbete och skötsel av grönytor.

All tillverkning har återvinning i fokus. Till exempel tillverkar Praktikcentrum Öst altarljus och böneljus av ljusstumpar. Det som tillverkas, bland annat ljus och textilier finns till försäljning i kyrkan.

Har du ljusstumpar över där hemma? PCÖ tar tacksamt emot dem.

För frågor, kontakta Janne Rantala, 040-27 91 79, [email protected]

Klädförrådet

Vi stänger klädförrådet juni, juli, augusti. Ingen inlämning av kläder under den tiden.

Boka besök hos diakonen

Eva Hällje Macheridis

Alla besök förbokas
telefon 040- 27 91 16.