DIAKONI OCH MÖTESPLATSER

Kirsebergskyrkan

Diakoni och mötesplatser

Diakoni handlar om att omsätta kristen tro i praktiken genom medmänsklig kärlek, omsorg och solidaritet med dem vi möter. Genom att se och bekräfta varandra helas vi. Vi tror på att den som får uppleva nåd, kärlek, respekt, upprättelse och förtroende präglas av sin erfarenhet och kan och vill dela den med andra. Det behöver inte vara mer komplicerat än att mötas över en kopp kaffe i en öppen och förlåtande miljö. Välkommen in i gemenskapen.

Mötesplatser

Sopplunch återkommer i höst, så länge vädret tillåter grillar vi, korv med bröd 10 kr

Längre fram blir det husmors  vegetariska hemlagade soppor och hembakat bröd.  Kaffe och kaka ingår. Kostnad 40 kr.
Begränsat antal platser, biljett kan köpas i kyrkan till Veckoandakten kl 12.00. Resterande biljetter vid receptionen kl 12.30

Frukostcafé start 10 september.

Kom och drick en kopp kaffe i kravlös samvaro. Kostnad 10 kr. Promenad kl 10.30.

 

Kvinnofrukost, inställt under hösten 2020


Torsdagar i Kirsebergskyrkan, inställt under hösten 2020

 

 

 

Samtal med diakon eller präst

Samtal med en diakon eller präst är kostnadsfria, inga journaler förs och ditt besök registreras inte. Både diakon och präst har tystnadsplikt, men till skillnad från prästen är diakonens tystnadsplikt inte absolut; diakonen får i vissa fall gå vidare med information, om det till exempel finns anledning att misstänka att ett brott har begåtts. Alla besök hos diakonen måste förbokas. Se tider under ”Boka besök hos diakon”

Om du behöver prata med någon under natten kan du vända dig till Jourhavande präst som har telefonjour kl.21-06 alla dagar. Ring 112. Jourhavande präst kan du även nå via chatt eller digitalt brev. Läs mer om Jourhavande präst (extern länk)

Svenska kyrkan har också en finsk telefonjour som är öppen varje kväll kl. 21-24. Ring 020-26 25 00. Palveleva Puhelin 020-26 25 00. Joka ilta kello 21-24.

Samtalsgrupp för dig i sorg

Att förlora en nära anhörig är svårt. Sorgen och saknaden är individuell och på samma gång allmänmänsklig. Ingen kan förstå en annan människas sorg, men att dela det svåra med andra kan vara en hjälp i sorgearbetet. Gruppen träffas vid sex tillfällen under våren, dag eller kvällstid beroende på deltagarnas önskemål. Präst och diakon leder gruppen. Intresseanmälan och mer information: Marie Eriksson, 040-27 91 41.

Jourhavande präst

Behöver du prata med någon under natten? Jourhavande präst lyssnar och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt kl. 21-06 alla dagar. För mer information, se Svenska kyrkans nationella sida om jourhavande präst.

PCÖ – Praktikcentrum Öst

Praktikcentrum Öst i Kirsebergskyrkan erbjuder sysselsättning och arbetsträning för långtidsarbetslösa  i samarbete med bland andra Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. De huvudsakliga uppgifterna består av snickeri, ljusstöpning, textilarbete och skötsel av grönytor.

All tillverkning har återvinning i fokus. Till exempel tillverkar Praktikcentrum Öst altarljus och böneljus av ljusstumpar. Det som tillverkas, bland annat ljus och textilier finns till försäljning i kyrkan.

Har du ljusstumpar över där hemma? PCÖ tar tacksamt emot dem.

För frågor, kontakta Janne Rantala, 040-27 91 79, [email protected]

Boka besök hos diakonen

Eva Hällje Macheridis

Alla besök förbokas
telefon 040- 27 91 16.

 

Kontakt PCÖ

Samordnare/handledare
Janne Rantala
040-27 91 79
[email protected]

Kalender mötesplatser