DIAKONI OCH MÖTESPLATSER

Kirsebergskyrkan

Diakoni och mötesplatser

Diakoni handlar om att omsätta kristen tro i praktiken genom medmänsklig kärlek, omsorg och solidaritet med dem vi möter. Genom att se och bekräfta varandra helas vi. Vi tror på att den som får uppleva nåd, kärlek, respekt, upprättelse och förtroende präglas av sin erfarenhet och kan och vill dela den med andra. Det behöver inte vara mer komplicerat än att mötas över en kopp kaffe i en öppen och förlåtande miljö. Välkommen in i gemenskapen.

Mötesplatser

Sopplunch efter veckomässan som börjar 12.10
Start onsdagen den 22 januari

Välkommen att äta sopplunch i Kirsebergskyrkan.  Husmor serverar vegetariska hemlagade soppor och hembakat bröd. Kryddor, grönsaker och sallad kommer i så stor utsträckning som möjligt från våra egna odlingar. Kaffe och kaka ingår. Kostnad 30 kr.

Soppteologi
Varannan vecka i samband med sopplunchen, träffas vi i grupp och samtalar, en av prästerna medverka då.
Start den 22 januari sedan fortsätter vi på jämna veckor.

Frukostcafé
Tisdagar 21 januari – 18 februari kl 09.00-12.00
uppehåll den 25 februari. Från den 5 mars träffas vi på torsdagar, samma tid.

Kom och drick en kopp kaffe i kravlös samvaro i Backasalen. Kaffet kostar inget och en smörgås kostar 5 kr. Varmt välkommen!

I samband med frukostcaféet promenerar vi tillsammans i Bejers park, start den 5 mars.
Rundan tar ca 30 minuter och vi anpassar takten till dem som går med.
Vi samlas kl 11.00 utanför receptionen.

Kvinnofrukost
En måndag i månaden 10.00-12.00

Vi samlas kring frukostbordet, samtalar, provar på, skapar och njuter. Kostnad: 30kr/tillfälle.
Anmälan senast måndag veckan innan till  040-279130, i receptionen eller till:  [email protected]

Drömmar blir verklighet

Eva-Lisa Lennartsson om mötet med två kvinnnor i Tanzania

9 Mars
Clownen Viveka

Att pilgrimsvandra

Kicki Skoglund berättar

Gott från naturen

Yvonne Andersson bjuder på späd grönska från naturens eget skafferi.

Utfärd

Ut i det blå

Torsdagar i Kirsebergskyrkan
20 februari, 12 mars och 2 april

15.30 Pyssel
16.00 Soppa
17.15 Föreläsning/samtal
18.00 Andakt i kyrkan

Håll utkik efter program för den 20 februari och den 2 april

Torsdagen den 12 mars blir det:
Fotoutställning: I Franciskus fotspår

2019 var unga ledare från Kirsebergskyrkan i Assisi, Italien, och vandrade i S:t Franciskus fotspår. Det blev en spännande
yttre resa till en helt ny värld, men också en omtumlande och viktig inre resa som kom att handla om vem är jag, vad är
viktigt för mig och hur önskar jag att mitt liv såg ut?

Samtal med diakon eller präst

Samtal med en diakon eller präst är kostnadsfria, inga journaler förs och ditt besök registreras inte. Både diakon och präst har tystnadsplikt, men till skillnad från prästen är diakonens tystnadsplikt inte absolut; diakonen får i vissa fall gå vidare med information, om det till exempel finns anledning att misstänka att ett brott har begåtts. Alla besök hos diakonen måste förbokas. Se tider under ”Boka besök hos diakon”

Om du behöver prata med någon under natten kan du vända dig till Jourhavande präst som har telefonjour kl.21-06 alla dagar. Ring 112. Jourhavande präst kan du även nå via chatt eller digitalt brev. Läs mer om Jourhavande präst (extern länk)

Svenska kyrkan har också en finsk telefonjour som är öppen varje kväll kl. 21-24. Ring 020-26 25 00. Palveleva Puhelin 020-26 25 00. Joka ilta kello 21-24.

Samtalsgrupp för dig i sorg

Att förlora en nära anhörig är svårt. Sorgen och saknaden är individuell och på samma gång allmänmänsklig. Ingen kan förstå en annan människas sorg, men att dela det svåra med andra kan vara en hjälp i sorgearbetet. Gruppen träffas vid sex tillfällen under våren, dag eller kvällstid beroende på deltagarnas önskemål. Präst och diakon leder gruppen. Intresseanmälan och mer information: Marie Eriksson, 040-27 91 41.

Jourhavande präst

Behöver du prata med någon under natten? Jourhavande präst lyssnar och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt kl. 21-06 alla dagar. För mer information, se Svenska kyrkans nationella sida om jourhavande präst.

PCÖ – Praktikcentrum Öst

Praktikcentrum Öst i Kirsebergskyrkan erbjuder sysselsättning och arbetsträning för långtidsarbetslösa  i samarbete med bland andra Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. De huvudsakliga uppgifterna består av snickeri, ljusstöpning, textilarbete och skötsel av grönytor.

All tillverkning har återvinning i fokus. Till exempel tillverkar Praktikcentrum Öst altarljus och böneljus av ljusstumpar. Det som tillverkas, bland annat ljus och textilier finns till försäljning i kyrkan.

Har du ljusstumpar över där hemma? PCÖ tar tacksamt emot dem.

För frågor, kontakta Janne Rantala, 040-27 91 79, [email protected]

Klädförrådet

Vi stänger klädförrådet juni, juli, augusti. Ingen inlämning av kläder under den tiden.

Boka besök hos diakonen

Eva Hällje Macheridis