ANDLIG FÖRDJUPNING

Kirsebergskyrkan

Andlig fördjupning

Svenska kyrkan Malmö vill vi vara med och skapa utrymme för stillheten och det inre lyssnandet. Där kan vi höra Guds tilltal och förstå att Gud också längtar efter oss. Andlig fördjupning handlar om att reflektera över vår tro och vårt liv.

Kyrkan är en gemenskap av sökande, längtande människor, som tillsammans vandrar mot större helande och läkedom i Guds närhet.

Jesusverkstad

Sön 24/2, 7/4, 28/4 och 12/5 kl. 15.45-17.00
Vad skulle Jesus ha gjort? Jesus var tydlig med att tro är något man agerar.
Hans inbjudan till lärjungarna om att följa med och se gäller också oss!
Vi läser en bibeltext, inspireras av berättelsen och diskuterar hur vi kan omsätta
berättelsens mening i handling. Tills nästa gång vi ses försöker vi praktisera det vi
kommit fram till. Vid träffarna delar vi våra erfarenheter med varandra. Med andra ord
hjälps vi åt med att snickra på en bättre värld, eller ”Guds rike”. Efter varje träff
finns det möjlighet att fortsätta gemenskapen i mässan (gudstjänst med nattvard)
kl 18 i Kirsebergskyrkan.

Anmälan senast måndagen före varje träff till Michael Andersson.

Endagsretreater

Lördag 9 mars 2019 10.00 – 16.00
Lördag 4 maj 2019 10.00 – 16.00

Välkommen att vara i tystnaden för en dag. Vi vill ge plats för stilla dagar för eftertanke och fördjupning. På förmiddagen går vi in i tystnaden tillsammans med en bibeltext. Du bestämmer själv vad du vill göra under dagen.

Kyrkorummet står öppet för bön och meditation. Andra rum är öppna för vila, att läsa en bok, eller måla. Det finns möjlighet för enskilt samtal med präst eller pedagog. Vi bryter tystnaden vid eftermiddagsfikat med att dela tankar och erfarenheter av dagen.

Lunch och eftermiddagsfika serveras. Kostnad 60 kr.
Anmälan och information: Hanna Malmqvist

Låt dig vila i cirkelns kraft – dansa heliga danser i Kirsebergskyrkan

I samarbete med studieförbundet Sensus arrangerar Kirsebergskyrkan en kurs i helig dans. Åtta måndagar dansar vi tillsammans i cirklar, labyrinter och spiraler, inspirerade av såväl medeltida och folkliga danser som av pilgrimstraditionen.

Många danser är hämtade från andra kulturtraditioner och andra är nykoreograferade. Danserna utgår från enkla grundsteg som är lätta att följa med i oavsett ålder och bakgrund. Vi dansar vårt menings- och sammanhangssökande. Vi dansar för samhörighet, andlig växt och för att det är roligt – inte för uppvisning.

Dansledare är Pia Lamberth.
Datum våren 2019    18/2, 25/2, 11/3, 25/3, 8/4, 29/4, 6/5,   kl. 18.30–20.

För mer information och anmälan: [email protected]

Broschyren Andlig fördjupning