ANDLIG FÖRDJUPNING

Kirsebergskyrkan

Andlig fördjupning

Svenska kyrkan Malmö vill vi vara med och skapa utrymme för stillheten och det inre lyssnandet. Där kan vi höra Guds tilltal och förstå att Gud också längtar efter oss. Andlig fördjupning handlar om att reflektera över vår tro och vårt liv.

Kyrkan är en gemenskap av sökande, längtande människor, som tillsammans vandrar mot större helande och läkedom i Guds närhet.

Nyfiken på kristen tro?

Välkommen till en samtalsgrupp om kristen tro i Kirsebergskyrkan i höst! Den är öppen för alla som är nyfikna på och vill undersöka frågor om tro och liv och för dig som längtar efter fördjupning i din tro.

Kom på så många tillfällen du kan och vill men anmäl gärna inför varje träff att du kommer så kan vi lättare beräkna för fikat.
Välkommen också att fira mässa i Kirsebergskyrkan i anslutning till varje träff!

Plats: Solskensrummet i Kirsebergskyrkans församlingshem.
Ingång, Sperlingsgatan via grinden till förskolan.

Anmälan: michael.andersson@svenskakyrkan.se
senast måndagen innan varje träff

Ser framemot en spännande höst tillsammans!

Michael Andersson
Präst i Kirsebergskyrkan

Söndagen den 16/12 OBS tiden: 12.30-14.00 (Enkel lunch serveras)
Landet bortom regnbågen  – om Jesus, gudsriket och utopier

På biografdukarna rullar den ena katastroffilmen efter den andra och tv-serier med nattsvarta framtidsskildringar dominerar i tv-sofforna. Har vi slutat drömma om en bättre värld och vant oss vid dåliga nyheter? Vi djupdyker i Jesus politiska samtid och undersöker hur Jesus ”glada budskap” togs emot då och fram till våra dagar. Vad, om något, skiljer Jesus tal om ett Guds rike eller himmelriket och vår tids politiska utopier? Ligger det en kittel full av guld vid regnbågens ände, ett löfte om den perfekta världen på andra sidan? Hur kan man förstå Jesus utifrån det sammanhang han levde och verkade i och vad betyder Jesus i vår tid?

Endagsretreater

Lördag 9 mars 2019 10.00 – 16.00
Lördag 4 maj 2019 10.00 – 16.00

Välkommen att vara i tystnaden för en dag. Vi vill ge plats för stilla dagar för eftertanke och fördjupning. På förmiddagen går vi in i tystnaden tillsammans med en bibeltext. Du bestämmer själv vad du vill göra under dagen.

Kyrkorummet står öppet för bön och meditation. Andra rum är öppna för vila, att läsa en bok, eller måla. Det finns möjlighet för enskilt samtal med präst eller pedagog. Vi bryter tystnaden vid eftermiddagsfikat med att dela tankar och erfarenheter av dagen.

Lunch och eftermiddagsfika serveras. Kostnad 60 kr.
Anmälan och information: Hanna Malmqvist

Låt dig vila i cirkelns kraft – dansa heliga danser i Kirsebergskyrkan

I samarbete med studieförbundet Sensus arrangerar Kirsebergskyrkan en kurs i helig dans under hösten 2018. Åtta måndagar dansar vi tillsammans i cirklar, labyrinter och spiraler, inspirerade av såväl medeltida och folkliga danser som av pilgrimstraditionen.

Många danser är hämtade från andra kulturtraditioner och andra är nykoreograferade. Danserna utgår från enkla grundsteg som är lätta att följa med i oavsett ålder och bakgrund. Vi dansar vårt menings- och sammanhangssökande. Vi dansar för samhörighet, andlig växt och för att det är roligt – inte för uppvisning.

Dansledare är Pia Lamberth.
Datum hösten 2018  27/8, 10/9, 24/9, 15/10, 29/10, 12/11, 19/11 och 3/12 kl. 18.30–20. Pris 390 kr för 8 gånger.

För mer information och anmälan: pia.lamberth@sensus.se

Broschyren Andlig fördjupning