Bildterapi

För dig som vill utforska och arbeta med dig själv genom bildskapande och terapeutiska samtal – nu finns  möjligheten att gå i bildterapi genom Kraftstationen.

kraftstationen-malning-296x300

Ibland säger bilden mer än ord                                       Hur vi mår och fungerar i vår vardag påverkas i hög grad av våra känslor och tankar. En del är vi medvetna om medan andra kan vara svårare att sätta ord på. I bildterapi används skapande för att ge färg och form åt våra inre känslor och minnen.  När de blivit synliga blir de ofta också lättare att tala om. Att gå i bildterapi ger dig ökad energi och gör dig mer närvarande i kroppen och anses därför minska stress och ångest.

Hur går bildterapi till?                                                         Du behöver inte vara ”duktig på att måla” för att gå i bildterapi. Det är viktigast att du har en nyfikenhet och vilja att utforska dig själv med det egna bildskapandet som verktyg. Ett vanligt upplägg är att du skapar utifrån hur du mår just nu eller ett särskilt tema. Material som används kan t.ex. vara flytande färg, ritkol, lera eller pastellkritor. Efteråt samtalar du och terapeuten om det som skapats,  där terapeutens uppgift är att lyssna och ställa frågor som fördjupar och tar dig vidare i din personliga process.

Maria är församlingskurator samt bildterapeut(psykoterapeut steg 1). Hon tar gärna emot dig som klient. I första hand riktar sig Maria till dig i åldern 18-30 år. I mån av plats även till dig som är äldre än så.

Tillsammans tittar ni på vad just du vill arbeta med och utformar upplägg och längd för terapin därefter. Maria har löpande handledning av leg. psykoterapeut.

Vid efterfrågan finns även möjlighet att sätta ihop en bildterapigrupp.

Är du intresserad eller vill veta mer? Prata med Maria!

OBS! Just nu startas inga nya bildterapier upp på grund av föräldraledighet. 

 

kontakt

Maria Pavalder (Föräldraledig)
Socionom
tfn: 040-279469
mobil: 0738-53 60 83
maria.pavalder@svenskakyrkan.se