Hur ska kyrkan stärka människans röst och chans att vara med i samhället? Hur kan kyrkan göra maktstrukturer som trycker ner människor mer synliga?

17 – 24 november pågår kyrkornas globala vecka och temat för i år är likt förra året ”Vem får höras?” Fokus kommer att ligga på ”Hållbar konsumtion och produktion” och ”Fredliga och inkluderande samhällen”. Båda del av Agenda 2030s globala mål. Välkommen att delta och göra din röst hörd!

Plats: Fosie kyrka, Lindängsvägen 2

PROGRAM 17-24 november

Söndag 17 november
Kan man konsumera andlighet? Hållbar konsumtion och Hållbar andlig konsumtion?
Kom och låt oss fundera tillsammans! Högmässa 11:00 i Fosie kyrka, där det även blir musik med Nellie och Daniel Dahlqvist. Soppa, samtal och gemenskap i församlingsgården efter mässan.

onsdag 20 november
Att konsumera en fasad
Morgonmässa 08:30 i Fosie kyrka. Efterföljande filmvisning och samtal till frukosten i församlingsgården.

söndag 24 november
Fred med jorden
Högmässa 11:00 i Fosie kyrka. Medverkande: Christina Säfsten med vänner. Soppa, samtal och gemenskap i församlingsgården.

Läs mer!
På Sveriges kristna råds hemsida kan du läsa mer om Kyrkornas globala vecka