NYA  KONFIRMATIONSDATUM!

 

Vi befinner oss i en tid då saker förändras och vi behöver tänka på nya sätt. Detta gör att vi, efter mycket funderande, har bestämt att skjuta upp själva konfirmationsgudstjänsterna till augusti-september. Vi är medvetna om att detta kommer att ställa till bekymmer men i det rådande läget finner vi ingen annan möjlighet än att göra så. Vi tror och hoppas att vi under tidig höst kan genomföra konfirmationerna som den fest i församlingen och i familjen de är.

Här nedan ser ni ett schema för de nya konfirmationsdagarna. Alla undervisning kommer att fortsätta såsom planerat i de olika grupperna.

Eventuella frågor kring dessa konfirmationsdagar besvaras av mig.

Med vänlig hälsning

Anders Friberg

Epost [email protected]

 

Tisdagsgruppen lila lördag 29 augusti kl 10

Torsdagsgruppen orange lördag 29 augusti kl 13

Onsdag/söndagsgruppen röd lördag 12 september kl 10

Tisdagsgruppen rosa lördag 12 september kl 13

Torsdagsgruppen gul söndag 13 september kl 11

Tisdagsgruppen blå söndag 13 september kl 14

Onsdag/söndagsgruppen grön lördag 19 september kl 10 och kl 13

Måndagsgruppen söndag 20 september kl 14

 

 

KONFIRMANDTRÄFFAR

Vi följer myndigheternas rekommendationer vilket just nu innebär att konfirmandgrupperna träffas som vanligt i församlingshuset.

 

LÄGERDAGAR

Tyvärr måste jag skriva till er en gång till för att berätta att något är inställt. Idag har jag som ansvarig bestämt att de konfirmandsamlingar som skulle ske på lördag och nästa lördag är inställda. Orsaken till detta är risken för smittspridning av corvid-19 virus. Hela konfirmandarbetslaget tycker att det är tråkigt och vill helst inte göra detta men vi ser oss tvingade till att göra så.

I början av hösten, när virusläget förhoppningsvis lugnat ner sig, kommer vi att vi ordna en större återsamling för konfirmanderna.

De vanliga konfirmandträffarna kommer däremot att fortgå som planerat. I alla fall så länge myndigheternas rekommendationer ser ut som idag.

Konfirmationsgudstjänsterna kommer också att ske som planerat. Vi kommer då att använda ett biljettsystem, men detta ber vi att få återkomma till.

 

PRAGRESAN

Vi har under många år åkt till Prag med konfirmander från Limhamns kyrka och så hade vi planerat och önskat att få göra också i år.

Med anledningen av covid-19 virus har de tjeckiska myndigheterna infört restriktioner kring resande, där inresande ska hälsokontrolleras, alla samlingar med mer än 100 personer är inställda och skolor och universitet är stängda från och med 11 mars.

Därför har jag, tillsammans med kyrkoherden i Malmö, fattat beslutet att ställa in resorna till Prag. Inför beslutet har vi även haft kontakt med den svenska ambassaden i Prag.

Någon ersättningsresa vid annat tillfälle kommer inte att kunna genomföras. Däremot kommer vi att ha en lägerdag hemma under lördagen för resan.

Den orangea torsdagsgruppen, måndagsgruppen, den rosa tisdagsgruppen och den lila tisdagsgruppen träffas alltså lördag 21 mars och den blå tisdagsgruppen, den gula torsdagsgruppen, den gröna onsdag/söndagsgruppen och den röda onsdag/söndagsgruppen träffas lördag 28 mars. Mer information om denna lägerdag kommer inom de närmaste dagarna.

Inbetald anmälningsavgift kommer att återbetalas.

Vi är ledsna att vi tvingats ta detta beslut, vi vet att konfirmanderna precis som vi sett fram emot resan till Prag. Men omsorgen om ungdomarna måste komma i första hand.

Anders Friberg,

Arbetsledande präst i Limhamns kyrka

 

 

Vårens konfirmationer;

Såhär ser planerna ut för vårens konfirmationer. Mer information om till exempel hur många gäster som varje konfirmand kan bjuda in får man i respektive grupp.

Lördag 25 april kl 10 – konfirmation i Limhamns kyrka för den rosa tisdagsgruppen (präst Mia Hjertquist)

Lördag 2 maj kl 10 – konfirmation i Limhamns kyrka för den blå tisdagsgruppen (präst Kristina Tyrberg)

Lördag 2 maj kl 14 – konfirmation i Limhamns kyrka för den orangea torsdagsgruppen (präst Anna Hansson)

Söndag 3 maj kl 14 – konfirmation i Limhamns kyrka för måndagsgruppen (präst Erica Lang)

Lördag 9 maj kl 10 – konfirmation i Limhamns kyrka för den röda onsdag/söndagsgruppen (präst Sylvia Roskvist)

Lördag 9 maj kl 14 – konfirmation i Limhamns kyrka för den gula torsdagsgruppen (präst Kristina Tyrberg)

Lördag 16 maj kl 10 – konfirmation i Limhamns kyrka för den lila tisdagsgruppen (präst Anna Hansson)

Lördag 16 maj kl 10 – konfirmation i Tygelsjö kyrka för ena halvan av den gröna onsdag/söndagsgruppen (präst Anders Friberg)

Lördag 16 maj kl 12.30 – konfirmation i Tygelsjö kyrka för andra halvan av den gröna onsdag/söndagsgruppen (präst Anders Friberg)