Barn & Familj

Änglabladet

Nyhetsbrevet för Barn&Familj med aktuella datum heter Änglabladet och kommer varannan månad. Du kan hämta det i församlingshuset eller läsa det här.

Babycafé

Tisdagar kl 12-14 i församlingshuset

Babycafé är mötesplatsen för de små barnen som är under ett år och deras föräldrar. Här kan man fika och det finns barnstolar för de minsta. Stämningen brukar vara hög och hjärtlig. Cirka kl 13.30 har vi andakt och sångstund med sånger som passar de minsta barnen.

Barnkörer

Tisdag och torsdag eftermiddag Limhamns församlingshus

Vi sjunger, pysslar, leker och lär oss om musik. Ibland sjunger vi på söndagens gudstjänst. Det finns barnkörer för alla åldrar, 4-12 år. Körledare är Maria Wallin. Anmälan och information: [email protected] eller telefon 040-279387. Läs gärna om de olika barnkörerna här.

Dop?

Vill du låta döpa ditt barn? I Limhamns kyrka har vi doptider alla dagar i veckan! Oftast är det kanske lördag eller söndag som är mest intressant. Vi har oftast tre tider på lördagarna, kl 12, 13.30 och 15. Och på söndagar är det kl 13:30. Lördag 7 mars har vi drop in dop i församlingshuset – då behöver du inte boka något i förväg, det är bara att komma. Vi bjuder på doptårta!
Ta kontakt med pastorsexpeditionen, telefon 040-279001, om du vill boka. Vill du hellre mejla gör du det till adressen [email protected] Du kan även boka via webben, på svenskakyrkan.se/malmopastorat/boka-dop. Välkommen att höra av dig!

Mässa med små och stora

I Limhamn försöker vi göra en gudstjänst på barnens villkor. Det viktigaste är inte att sitta still och vara tyst. Istället är det viktigt att barn och vuxna får vara tillsammans under former som inte utesluter barnen.Ibland är det lite rörigt och rörligt men vad gör det om hundra år? Sångerna är enkla och rörelsesångerna är prioriterade. Berättelsen om Jesus ska vara lätt att förstå. Alla barn kan sitta på en matta framme så att man kan se bra. Efteråt blir det korv med bröd! Under våren firas mässa med små och stora 6 januari, 2 februari, 22 mars, 19 april och 31 maj.

Pappacafé

Fredagar kl 9-11.30 i församlingshuset

Café Papa är en mötesplats för pappor och barn. Cirka kl 9.30 sätter i oss i ringen för andakt och sångstund. Efteråt fikar vi tillsammans.

Sång och lek med små och stora

Måndagar kl 9-11.30 i församlingshuset

Sång och lek är mötesplatsen för barn och vuxna som vill träffa andra, fika, leka och sjunga. Vi har andakt och sångstund cirka kl 9.30.

Vimmel och bord

Torsdag 27 februari kl 17.30-19

Visst är det trevligt att äta tillsammans med andra? Vi testar på en kväll i gemenskap – en kväll full av mat, prat och allt som ryms mellan vimmel och bord. Tillsammans firar vi en enkel vardagsgudstjänst och efteråt äter vi pasta och köttbullar (det finns naturligtvis vegetariska och glutenfria alternativ). Alla är varmt välkomna — gurglande bebisar, föräldrar, pratglada syskon, morfar, busiga kusiner, snabbkrypande 10-månaders och pigga 3-åringar!

Inga kalenderhändelser hittades.