Ungdom

KONFIRMATION

Ibland känns det som om livet har fler frågor än svar. Hur ska jag hitta någon att älska? Varför krigar människor? Finns verkligen Gud och har Jesus levt? Kan man tro? Du har förmodligen andra frågor som är viktiga och som du undrar över. Under konfirmationstiden får du möjlighet att samtala om viktiga saker tillsammans med andra. Ordet konfirmation betyder bekräftelse. En bekräftelse på att Gud vet att du finns och tror på dig, vilket sades till dig redan vid dopet. Funderar du på konfirmation så kolla med någon på din skola som har konfirmerats.

Vi har i Limhamn grupper som träffas under terminerna och ett sommarläger. Konfirmationstiden avslutas med en gudstjänst i kyrkan. Hör av dig om du är intresserad! Eller läs om de olika grupperna och anmäl dig här!

KONFIRMANDLEDARE

En konfirmandledare har själv konfirmerats och vill sedan fortsätta att finnas med i konfirmandarbetet men nu som ledare. Först utbildas man under en termin. Sedan är det dags att komma ut till en konfirmandgrupp.

Som konfirmandledare är du jätteviktig och värdefull. Limhamns kyrka behöver dig som är ung och vill vara ledare. Det finns många som väljer att vara konfirmand i Limhamn och därför behövs du som vet vad unga tjejer och killar funderar på.

Vill du veta mer kan du kontakta församlingspedagog Lotta Sunemark.

 

KRAFTSTATIONEN

Kraftstationen är mötesplatsen i centrum på Södra Promenaden 51 för dig som är ung. Kolla in deras webb!

 

LIM.BO – UNGDOMSCAFÉ

måndagar kl 19.15-21.30 i Limhamns församlingshus, plan 3

En glad grupp ungdomar som gör måndagar värda att längta efter! Här får man, med nya och gamla bekantskaper, utforska och utveckla sin kristna tro genom roliga aktiviteter.  Du behöver inte stanna hela tiden, men får det gärna. Vi börjar varje träff med en andakt. Välkommen!

Vill du veta mer? Kontakta församlingspedagog Lotta Sunemark.

 

 

ONSDAGSCAFÉET

onsdagar kl 17-19, jämna veckor i församlingshuset

Då träffas vi som går i grundsärskolan/gymnasiesärskolan! Vi hittar på lite olika från gång till gång, till exempel har vi filmkväll, bakar pizza, spelar bingo eller bara fikar och snackar. Vill du veta mer? Kontakta någon av oss församlingspedagoger – Lotta Sunemark eller Anders Christensson.

 

TONÅRSGRUPP

måndagar kl 18-19.30 i Limhamns församlingshus, plan 3

En mötesplats för dig, 14-18 år, som vill träffa nya vänner. Kanske är du nyligen konfirmerad? Vi pratar, diskuterar, ser på film och fikar ibland. Vi avslutar med en andakt. Prata med Lotta Sunemark om du vill veta mer.

 

UNGDOMSKÖREN

Limhamns församlingshus tisdagar kl 18.45-20.15

Ungdomskören är för dig – från 13 år – som tycker det är roligt att sjunga. Musiken är blandad, vi provar på många olika stilar. Körledare är vår musiker Albin Johansson. Ring honom på 040-279482 om du vill veta mer.

 

UNG MÄSSA

söndagar kl 18 sista söndagen varje månad under terminerna i Limhamns kyrka

Hit kan du komma och finna ro, gemenskap och glädje. Vi tänder ljus, lyssnar på musik, sjunger sånger och firar nattvard. Mässan är kort och ganska enkel. Ung mässa vill vara viktig för dig som ibland funderar över livet och ibland undrar över framtid, jobb, studier, kompisar, familj m.m. En av församlingens präster leder mässan. I december firas Ung mässa Annandag jul.

Kontakt

Församlingspedagog
Lotta Sunemark
040-27 94 95

Församlingspedagog
Anders Christensson
040-27 94 90