Vuxen

I Limhamns kyrka och församlingshus händer massor under veckorna! Det serveras sopplunch på tisdagarna, på onsdagarna är det qigong och på torsdagarna är det Öppet hus med föredrag och annat trevligt. Dessutom har vår Second hand-butik ReUse öppet onsdagar kl 11-18. Du kan också delta i en samtalsgrupp, gå på promenad, sjunga i en kör. Terminen startar i september.

BIKT

Att få bikta sig är en stor tillgång i livet. Det är en väg till befrielse, en väg att nå försoning med Gud och sig själv. Man behöver inte trycka ner sin skuld utan får tala öppet om den och lämna av den och få förlåtelse. Det kan leda till ny glädje och fördjupad gemenskap. Den som önskar gå till bikt tar kontakt med någon av församlingens präster. Man bestämmer en tid och möts i kyrkan eller i något rum i församlingshuset. Bikten som sker enligt en kort och enkelt ritual, och brukar föregås av ett samtal. Tystnadsplikten är ovillkorlig och lagstadgad. Ingen får ens veta att man beställt tid eller varit och biktat sig.

NÅGON ATT PRATA MED?

Du är mycket välkommen att ta kontakt med någon av våra präster eller med vår församlingskurator om du vill samtala om tro eller andra livsfrågor. När man befinner sig i någon slags kris kan ett eller flera samtal under tystnadsplikt vara till stor hjälp.

OPTIMISTKÖREN

Tisdagar kl 10.30-11.30 i församlingshuset

Mogen sångarglädje för dig med barnasinnet kvar! Inga krav på förkunskaper. Körledare är Margareta Haksten.

PROMENADEN

Onsdagar kl 14

Bästa medicinen – att tillsammans gå en tur på Limhamn! Vi samlas utanför stadsdelskontoret på Apoteksgatan, går en runda bland kvarteren i Limhamn och avslutar med frukt och vatten i församlingshuset, cirka kl 15.

QIGONG

Onsdagar kl 11-30-12.30 i församlingshuset

Qigong är uppbyggt kring tre moment – rörelse, tanke och andning. Enkla rörelser till musik. Alla kan vara med (det går bra att göra qigong sittande). Varje vecka under terminerna i församlingshuset Ingen anmälan, ingen avgift.

SAMTALSGRUPP OM KRISTEN TRO

I församlingshuset till våren 2019

Är du nyfiken på kristen tro? Vill du dela tankar och funderingar om mening och liv? Vi planerar en öppen samtalsgrupp till våren 2019. Du behöver inte vara döpt eller konfirmerad, men kanske vill du bli det?
Anmälan och information: Anna Hansson
Samtalen utgår från den nya boken ”Sju steg i kristen tro”.

SAMTALSGRUPP OM SORG

Vem vet hur det känns att sörja och vem orkar lyssna? Förmodligen bara den som själv upplevt saknaden och sorgen efter någon anhörig. I Limhamns församlingshus samlas varje år människor som sörjer i samtalsgrupper om sorg. Samtalsledare är vår församlingskurator och någon av församlingens präster. Tillsammans bearbetar man sorgen.

Alla som under året mist någon nära anhörig maka/make eller sambo får en inbjudan från församlingen att vara med. I gruppen får den som vill berätta och samtala om sin sorg och saknad. De som dött glömmer vi inte. Sorgen går så småningom över men saknaden finns alltid kvar.

SOPPLUNCH

Tisdagar kl 12 i församlingshuset

På tisdagsförmiddagarna doftar det extra gott i församlingshuset under terminerna. Då lagas det soppa i den stora kastrullen!  För 30 kronor får du soppa, bröd, kaffe och kaka eller pannkaka. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ.

STICKCAFÉ

Måndagar jämn vecka kl 14-16 i församlingshuset

Vi träffas, stickar eller gör annat pyssel tillsammans under trevliga former. Ingen anmälan, ingen avgift.

ÖPPET HUS FÖR DAGLEDIGA

Torsdagar kl 13.30-15.30 i församlingshuset

Till Öppet Hus är du som är dagledig välkommen. Här samlas man till en stunds gemenskap. Det är tryggt att möta varandra och roligt att träffa nya bekantskaper. Vi dricker kaffe tillsammans, vi har andakt och någon form av underhållning. Ibland gästas vi av någon kör eller följer med på en resa i form av bilder och någon som berättar. Till våren och hösten gör Öppet Hus olika utfärder. Öppet Hus är en viktig mötesplats.

Öppet Hus är det under terminerna i församlingshuset, oftast i föreningsrummet, varje helgfri torsdag mellan kl 13.30-15.30. Församlingshuset är handikappanpassat med hiss i gränden till vänster. Välkommen!