Här hittar du allt som händer i Svenska kyrkan under Malmöfestivalen

Under festivalveckan händer det mycket i och omkring S:t Petri kyrka: temavandringar i kyrkorummet, konserter, klotterplank, installationer och mycket mer. Samtliga programpunkter arrangeras i samarbete mellan Malmöfestivalen och S:t Petri kyrka.

Läs mer om programpunkterna på www.malmofestivalen.se/program

PROGRAM 9-16 AUGUSTI

Plats: S:t Petri kyrka
En interaktiv konstinstallation med @Konstkvinnor. Ett framtidens träd och ett hoppets träd växer fram i S.t Petri kyrka: varje individ får drömma om en hållbar och hoppfull framtid och tillsammans byggs sakta en kollektiv framtidsdröm fram.

14.00 TEMAVANDRING: SJU SEKLER
Plats: S:t Petri kyrka
S:t Petri firar 700 år. Hur har historiska, teologiska och kulturella förändringar påverkat rummets arkitektur och inventarier? Guide: Anne Ruponen

Plats: Utanför S:t Petri kyrka
Pyssla ditt eget armband eller gör ditt avtryck på vårt klotterplank utanför S:t Petri kyrka, uttryck din mening i ord eller kanske måla den… Kraftstationen vänder sig främst till dig som är mellan 16 och 25 år.

Plats: Utanför S:t Petri kyrka
Under fyra dagar bjuder TOMBS Creatius från Katalonien in till en rolig och samtidigt djupsinnig, oförglömlig resa där du bjuds in att lägga dig ner och låta dig skjutsas in i en fantastisk och knasigt utstyrslad trailer. Lämplig för publik 14 år och äldre.

18.30 TRIBUTE TO JOHN WILLIAMS
Plats: S:t Petri kyrka
Ulla Olsson framför musik ur Harry Potter, Indiana Jones, Jurassic Park och Star Wars på den den nya mäktiga orgeln i S:t Petri kyrka.

Plats: S:t Petri kyrka
Kristian Nihléns organiska ljusinstallation fyller kyrkans valv och suddar ut gränserna mellan ute och inne.

Ulf Eriksson

Ulf Eriksson, foto: inkonst.com

21.30 INTONAL: ULF ERIKSSON
Plats: S:t Petri kyrka
Sitt ner och upplev elektronisk och experimentell musik i världsklass. Ulf Eriksson är en internationellt ansedd dj tillika konstnärlig ledare på Inkonst i Malmö.

14.00 TEMAVANDRING: TILL GUDS EHRE OCH DENNE KIRKE TIL EN ZIRAHT
Plats: S:t Petri kyrka
Var kommer alla saker ifrån? Många inventarier har under kyrkans 700 år donerats eller tillverkats av Malmöbor. Guide: Anne Ruponen

18.30 ORD PÅ SCEN: SPOKEN WORD
Plats: S:t Petri kyrka
Vinnaren och silvermedaljören från Svenska Mästerskapen i Poetry Slam samt några av Malmös bästa poeter bjuder på en timmes högkvalitativ Spoken Word. Konferencier: Maria Maunsbach.

Ellen Arkbro, foto: ellenarkbro.com

21.30 INTONAL: ELLEN ARKBRO
Plats: S:t Petri kyrka
Ellen Arkbro, en av Sveriges mest hyllade unga kompositörer och ljudartister, har rest till Malmö för att under residens arbeta med S:t Petris nyinstallerade orgel. Under dessa veckor har hon komponerat ett helt nytt verk för kyrkans orgel.

Foto: Einar Kling Odenkrants

22.30 DANS: VAR DAG
Plats: utanför S:t Petri kyrka
Närvaro och gemenskap när streetdansare ger solon. Välkommen till en plats för dans och gemenskap med lustfyllda improvisationer och koreografer som utmanar varandra. Konstnärlig ledare: Viktor Fröjd.

14.00 TEMAVANDRING: EN VÄRLD AV BILDER
Plats: S:t Petri kyrka
Välkommen till en djupdykning i kalkmålningarnas motivvärld och bilden som trosbärare och uttryck för våra mänskliga villkor. Guide: Anne Ruponen.