En station för att bara finnas till och ett sätt för kyrkan att komma närmre oxieborna. Fredag den 5 juli invigdes Svenska kyrkan i Oxies nya lokal i centrum där fokus ligger på att möta människor.

Vi vill vara en kyrka mitt i byn, säger församlingspedagogen Robin Nord som håller i många av trådarna.

Planerna på en lokal har funnits länge och nu är alltså allt färdigt för den nya mötesplatsen. Oxie kyrka ligger på många sätt långt från centrum, både mentalt och avståndsmässigt och öppnandet av lokalen är ett steg i att bredda verksamheten och föra kyrkan närmre oxieborna. Där kan kyrkan erbjuda ett andhål i vardagen och en till plats att vända sig, om man så behöver hjälp och stöd eller bara någonstans att vara. Lokalen ska bygga en kort och lättöverkomlig bro mellan Svenska kyrkan och oxiebon som idag inte har kontakt med församlingen.

– Vi vill möjliggöra fler samtal. I grund och botten handlar det om diakonal verksamhet, kyrkans sociala arbete, och det kan ju gälla vem som helst. Den som behöver det helt enkelt, säger Robin.

Öppettider för den nya lokalen: måndagar och tisdagar 11.00-14.00 under sommaren (Obs, vecka 30 håller vi stängt)