Med anledning av coronaviruset – vi ställer inte in, vi ställer om och firar gudstjänst hemifrån.

Coronaviruset påverkar alla delar av samhället och vi måste alla ta vårt ansvar. Oxie kyrka kommer därför att anpassa verksamheten, av solidaritet till medmänniskan och för att minska denna spridning.

För Oxie kyrka och Glostorps kyrka innebär det att vi inte längre bjuder in till gudstjänstför allmänheten, men vi fortsätter självklart att fira gudstjänst, nu digitalt istället i allra möjligaste mån. De flesta gudstjänster kommer därför fram till 1 juni att sändas live här via kyrkans Facebooksida och vi utannonserar tiderna innan (men det rör sig om ”de vanliga” tiderna).

Hoppas att vi kan mötas i gudstjänstgemenskapen, men hemifrån. Det blir inte samma sak, men tillsammans kan vi skapa något fint.
Oxie kyrka håller öppet dagtid för ljuständning och bön. För dop, vigsel och begravning gäller begränsningar till max 20 personer.
Och vi kommer såklart att fira påsk. Även om den blir annorlunda.

Tillsvidare är alla verksamheter i församlingsgården inställda.

—-
Det är fullt naturligt att känna sig orolig över coronaviruset och vi finns här för dig precis som vanligt. Det kan vara skönt att prata av sig, så kontakta oss gärna om du vill prata och få stöd.

Präster i Oxie kyrka:
Peter Hjorth, arbetsledande präst, 040-27 93 89, [email protected]

Cecilia Dahlgren, präst, 040-27 93 13, [email protected]

Anna Nilsson, präst, 040-27 93 91, 070-304 47 59, [email protected]

Diakon i Oxie kyrka:
Annelie Johnsinius, 040-27 93 88, [email protected]

Är det något särskilt du behöver hjälp med, exempelvis med att handla, kontakta då expeditionen på 040-27 93 80.
—-
Jourhavande präst – tel: 112 eller https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast
Telefonjouren är öppen alla dagar kl 21.00 och 06.00

Svenska kyrkans chatt, https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast/chatta
Chatten är öppen söndag-torsdag kl 20.00-24.00

Om du har frågor eller funderingar kring coronaviruset så hänvisar vi till www.folkhalsomyndigheten.se eller ring 113 13.
Foto: Gustaf Hellsing/IKON