Körer spelar in CD med Lutherpsalmer

Martin Luthers psalmer känns ständigt aktuella. Även 2016 behöver våra hjärtan lyftas av sång.

I oktober och november producerar Svenska kyrkan Malmö en CD med elva psalmer, så kallade Kirchenlieder, av Martin Luther ur Den svenska Psalmboken. Titeln är Och hjärtat lyfts av sången. Alla psalmerna har nya arrangemang av Per Myrstener, organist i Heliga Trefaldighetskyrkan. I december kommer CD:n ut i handeln. Per Myrstener och Wessmans förlag ger också ut ett notmaterial till CD:n.

Medverkar gör kören Eriks Fältsångare, vokalgruppen Achoir, solisterna Daniel Dahlqvist, Maria Hjorth, Sara Ekdahl och Sofia Thelin, Hans Nilsson (saxofon och piano), Bo-Göran Sahlin (gitarr), Patrik Albin (bas) och Thomas Grün (slagverk).

Foto Kristina Strand Larsson