Sångfåglar i S:t Mikael varje vecka

Varje tisdag eftermiddag samlas i S:t Mikaels kyrka ett tjugotal tjejer i 7-8-årsåldern för att sjunga. Kyrkans barnkör bjuder på en blandad repertoar både med och utan rörelser.

Fokus ligger på att känna glädje för musik.

Några gånger per termin sjunger kören i kyrkan, men det händer också att de är med på event utanför kyrkan.
– Det bästa med att vara barnkörledare är att engagemanget du får från barnen är helt äkta, berättar Emelie Ekberg som har jobbat som musiker över fem år i kyrkan.
– Tycker barnen något är kul så visar de det. Barnen tar också övningarna, sången och uppsjungningarna på stort allvar och det är jättekul att se deras glädje i att få sjunga för andra, säger hon.

Det svåra är att hålla hela gruppen fokuserad. Och det är mycket känslor, menar Emelie Ekberg.
– Personligen tycker jag att det är viktigt att barnen får höra Bibelns berättelser med det kristna budskapet. Sedan är det upp till var och en att ta ställning. Men det är kyrkas uppgift att berätta, säger hon.

Vi frågade också barnen varför de vill sjunga i kör.

Olivia
– Det är så roligt. Det är riktigt, riktigt kul faktiskt.

Ellinor
– Det låter så fint när alla sjunger.

Meriam
– När man sjunger får man kraft.

Zafirma
– Jag får ny energi när jag sjunger. Jag och Nanna (kompisen bredvid) ska nog bli popstjärnor. Det ska bli jättekul.

Ida
– Jag sjunger för jag vill bli låtskriverska när jag blir stor.

Amanda
– Jag blir så glad när jag sjunger. Jag sjunger ofta till radion hemma.

Ida
– Min favoritlåt är Guld och gröna skogar. Den sjunger jag på varje dag och det gör mig glad i hela kroppen.

Text Karin Rosvall
Foto Kristina Strand Larsson