Soppa och förutsättningslösa samtal värmer och mättar

Sedan december 2017 driver S:ta Maria kyrka ett mobilt soppkök. Tre gånger i veckan åker anställda och frivilliga ut med en moped med transportlåda och bjuder på soppa, smörgåsar, kaffe, te och förutsättningslösa samtal på Södervärn och Möllevångstorget. Frivilliga och anställda kokar soppan på råvaror från sponsrande företag i Malmö.

Det mobila soppköket är en del av S:ta Maria kyrkans större projekt kallat Plan för ett nytt liv som syftar till att bjuda in till gemenskap i kyrkan och till att hjälpa människor i kampen för ett drogfritt liv. Runt S:ta Maria kyrka rör sig många människor med missbruksproblematik. Bland annat går runt 300 personer i metadonbehandling i närheten. I S:ta Maria kyrka finns människor som lyssnar och genom väl upparbetade kontakter med socialtjänst och andra myndigheter kan kyrkan hjälpa den som vill komma ur sitt missbruk att komma i behandling.

Även efter en lyckad behandling finns kyrkan där. Tillbaka i hemmiljön är det lätt att falla tillbaka i gamla mönster, men en meningsfull sysselsättning ökar chanserna att lyckas. S:ta Maria kyrka erbjuder den som genomgått missbruksbehandling praktik. Det kan handla om att hjälpa till att koka soppa till soppköket, att jobba i trädgården eller något annat praktiskt arbete i och kring kyrkan. I förlängningen finns förhoppningar om att genom samarbete med Arbetsförmedlingen hjälpa människor att komma i arbete.

 

 

Här hittar du det mobila soppköket

Det mobila soppköket står uppställt på

  • Södervärn tisdagar och onsdagar kl. 12-14
  • Möllevångstorget fredagar kl. 19-21.

 

Vill du jobba med projektet?

Hör av dig till Anders O Johansson, präst.
040-27 93 62, [email protected]

Det går också bra att anmäla intresse via Facebookgruppen Hipsamopeden.