Stilla rum

På ett stort sjukhus som SUS kan det behövas att hitta platser och tider för att hämta kraft och stiga in i en lugn och avslappnad miljö. På sjukhusets båda Stilla rum får du möjlighet till detta. Här kan du njuta av tystnaden, be dina böner, meditera kring ljusspelets vackra färger, lyssna på levande musik eller skriva ner tankar och önskningar. I skåpen finns bibel, koran, psalmbok, bönematta och några barnböcker att låna.

Det stora rummet: Carl Bertil Laurells gata 9

Sjukhusets centrala Stilla rum finns mitt emot Pressbyrån och Apoteket. P.g.a. ombyggnation ligger ingången för tillfället på Carl Bertil Laurells gata 9. Det är öppet alla dagar kl. 7-18 och kan besökas med rullstol och sjukhussäng. En gång i veckan erbjuds en meditativ Lunchmusik & dagens tanke.

Tanken att bygga ett meditativt rum på offentlig plats formulerades redan på 1950-talet av Dag Hammarskjöld vid invigningen av Förenande Nationernas Stilla rum i New York . SUS Stilla rum inreddes 2013 av Malmö Förskönings- och planteringsförening på initiativ av sjukhuskyrkan och i samråd med företrädare för olika religioner och designstudenter från DTU i Lund.

Karta

Det lilla rummet: Jan Waldenströms gata 18

Ett mysigt Stilla rum ligger nära barnavdelningen, onkologen, kvinnokliniken m.m. Det är öppet dygnet runt. Kring lucia, jul och midsommar ges ibland enkla ”sing along” för alla åldrar samt föreställningar med sjukhusclownerna.