HEJ

Mitt i Coronatider och kyrkorenovering går livet vidare, om än på ett annat sätt. Just nu sitter jag på mitt kontor och ser hur en del av kyrktornet tas ner. Nu är det inte så mycket kvar av tornet och stadsbilden har verkligen ändrats. Det är bara att vänta på att det nya tornet ska komma upp. Renoveringen av källare och församlingssal börjar också så smått sätta igång och det känns spännande. Under ett tag har vi inte firat några offentliga gudstjänster i S:t Andreas kyrka men nu ges det möjlighet igen. Samtidigt vill vi vara måna om alla de rekommendationer som folkhälsomyndigheten gett oss. Vi kan t ex inte vara fler än 50 personer som deltar i en gudstjänst och vi behöver sitta så utspritt vi kan. Än så länge kommer vi fira gudstjänst och inte högmässa. Är man det minsta sjuk eller tillhör riskgrupp ska man hålla sig hemma. Men allt detta vet ni ju redan. Alltså från söndag firar vi gudstjänst igen klockan 11.00 och då kommer vi säga hej då till Catarina Liljeberg som slutar sin tjänst som präst hos oss. Under tiden som vi inte haft offentliga gudstjänster har vi spelat in små enkla andakter. Vi kommer att fortsätta med det månaden ut. Sedan kommer vi nog att sluta med dessa andakter, men vi återkommer säkert med någon slags inspelning i framtiden.

Johan Jesperson
Arbetsledande präst i S:t Andreas kyrka