S.t Andreas kyrka

Mötesplatser

I S:t Andreas kyrka finns många öppna mötesplatser för alla åldrar. Platser där det finns möjlighet till gemenskap, möten, föredrag och samtal. Aktuellt program för de olika verksamheterna hittar du i kalendern längre ner på sidan.

Fasad på S:t Andreasgården mot himmelsbakgrund

EN STUNDS GEMENSKAP

​Välkommen på en stunds gemenskap i S:t Andreas trädgård
S:t Andreasgården, Rosenholms alle 10b,

Torsdagar kl. 13-15, 11 juni-29 oktober

Kom och slå dig ner en liten stund i trädgården. Personal finns på plats, tiden är en drop-in tid så kom när det passar dig. Tyvärr serverar vi inte fika och toaletterna är stängda p.g.a. smittorisk.
Givetvis följer vi rekommendationerna med fysisk distansering och det är viktigt att hålla minst två meters avstånd till varandra. ​Obs! Inställt vid regn.

S:T ANDREAS SYKRETS

Pga risken för smittspridning är sykretsen inställd tills vidare.

Varannan tisdag (ojämna veckor) kl. 14.00 på S:t Andreasgården. Varje träff innehåller en andakt, kaffe med dopp och någon form av program.Vi träffas på S:t Andreasgården, Rosenholms allé 10 B.

ATELJÉ S:T ANDREAS

Pga risken för smittspridning är Syateljén inställd tills vidare.

Kom och var med  vår öppna syateljé och inspireras av andra och skapa nya saker med tyg, nål och tråd. För aktuella datum – kontakta Aina Hagström

Aina Hagström

KLÄDSKÅPET

Pga risken för smittspridning är Klädskåpet stängt tills vidare.

Öppettider: Tisdagar kl. 15.00-18.00 och onsdagar kl. 11.00-13.00.
Prova och titta på kläder eller bara sitt ner och ta en kopp kaffe och en kaka.
Gåvan för det som du har fyndat blir ett välkommet tillskott till den lokala diakonala verksamheten. Vi finns i S:t Andreasgårdens källare, Rosenholms allé 10.
Läs mer om Klädskåpet i tidningen Trovärdigt (artikel från år 2015).

Aina Hagström

SOPPLUNCH

Uppehåll under kyrktornets renovering.

FÖRELÄSNINGAR

Sön 18/10 kl. 16 i S:t Andreas kyrka
Systrar som sjunger – sången i den heliga Birgittas kloster.
Universitetslektor Karin Strinnholm Lagergren vid Linnéuniversitetet i Växjö föreläser om den gregorianska koralsången i dess birgittinska tappning.

Sön 15/11 kl. 16 i S:t Andreas kyrka.
Kyrka idag
Teol.dr och stiftsprost Mats Aldén talar om kyrkosyn och att vara kyrka idag

Kalender för Mötesplatser