S.t Andreas kyrka

Mötesplatser

I S:t Andreas kyrka finns många öppna mötesplatser för alla åldrar. Platser där det finns möjlighet till gemenskap, möten, föredrag och samtal. Aktuellt program för de olika verksamheterna hittar du i kalendern längre ner på sidan.

Fasad på S:t Andreasgården mot himmelsbakgrund

ÖPPET HUS (ROSENHOLMSTRÄFFEN)
Torsdagar 13.00–15.00 på S:t Andreasgården
Öppet Hus med program flyttar åter till S:t Andreasgården, Rosenholms allé under våren. Andakt och fika varje torsdag kl 13. Program jämna veckor.

Öppet Hus-programblad våren 2020

S:T ANDREAS SYKRETS

Varannan tisdag (ojämna veckor) kl. 14.00 på S:t Andreasgården. Varje träff innehåller en andakt, kaffe med dopp och någon form av program.Vi träffas på S:t Andreasgården, Rosenholms allé 10 B.

ATELJÉ S:T ANDREAS

Vi träffas varannan tisdag kl 10.00-12.00 på S:t Andreasgården, (Rosenholms allé 10B.). Kom och var med i höstens öppna syateljé och inspireras av andra och skapa nya saker med tyg, nål och tråd. För aktuella datum – se kalendern nedan.

Aina Hagström
[email protected]enskakyrkan.se

KLÄDSKÅPET

Öppettider: Tisdagar kl. 15.00-18.00 och onsdagar kl. 11.00-13.00.
Prova och titta på kläder eller bara sitt ner och ta en kopp kaffe och en kaka.
Gåvan för det som du har fyndat blir ett välkommet tillskott till den lokala diakonala verksamheten. Vi finns i S:t Andreasgårdens källare, Rosenholms allé 10.
Läs mer om Klädskåpet i tidningen Trovärdigt (artikel från år 2015).

Aina Hagström

SOPPLUNCH

Måndagar 12.30 i S:t Andreas församlingssal.
Tillsammans med andra kan du äta soppa med bröd. Kaffe och kaka ingår efter maten. Kostnad 40 kr.

Startdatum: 27 januari

FÖRELÄSNINGAR

Mamma föddes inte i Auschwitz
26/1 kl. 16
S:t Andreas församlingssal
Barbro Posner, dotter till Lea Gleitman, överlevaren från förintelselägret Bergen Belsen, berättar om den lilla polska staden Oswiecim, som blev känd som Auschwitz. Barbro vill inte att Oswiecim enbart skall förknippas med koncentrationslägret och berättar stadens judiska historia tillsammans med minnen från sin mammas barndom.

Riktig mission!?
23/2 kl. 16
S:t Andreas församlingssal
Per Kristiansson – präst och missionsansvarig i stiftet berättar om mission.

Systrar som sjunger – sången i den heliga Birgittas kloster
22/3 kl. 16
S:t Andreas församlingssal
Universitetslektor Karin Strinnholm Lagergren vid Linnéuniversitetet i Växjö föreläser om den gregorianska koralsången i dess birgittinska tappning