S:t Andreas kyrka

Barn & familj

På grund av renovering av kyrkan och situationen med coronavirusets spridning så pågår inte verksamheter som vanligt i S:t Andreas kyrka. Läs under respektive verksamhet vad som är igång, på vilket sätt och vad som är inställt. Kontakta personal för mer information

Från födelse och dop till att man blir vuxen vill kyrkan finnas med i barns och ungdomars utveckling kring livet och tron. Alla ska få möjlighet att hitta sin plats och sin tro i gemenskapen. Vilken plats passar er just nu? Är det i någon kör, i gudstjänst eller på café för dig som är hemma med barn? Varmt välkommen till de olika verksamheterna i S:t Andreas kyrka.

ÖPPET HUS

Öppet hus med små och stora är inställt hösten 2020.
Istället erbjuds följande:

Barnvagnspromenad o medhavd fika.
Torsdag 3 september startar Barnvagnspromenader i S:t Andreas kyrka för dig som är hemma med barn 0-5 år.
När: Torsdagar kl. 10-12 (3/9-22/10)
Var: samling vid S:t Andreasgården, Rosenholms allé 10.
Hur: Vi går en gemensam promenad på ungefär 40 min. Efter detta är man välkommen att sitta ner i trädgården vid S:t Andreas gården och äta egen medhavd fika.Om möjlighet finns sjungs någon sång. Vid regn inställt. Toalett finns vid behov, men medtag gärna underlag för blöjbyte utomhus. Vi följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer: Max 50 personer, avstånd på 2 meter, handsprit för god handhygien finns på plats och vid sjukdomssymptom stannar man hemma. Vid frågor kontakta Lovisa Engberg. Varmt välkomna till promenad och gemenskap!

Sångstund
Digitala sångstunder tisdagar 14.30. Kontakta Lovisa Engberg om ni vill vara med.

Andakter för små och stora på facebook.
Andakter för små och stora läggs under hösten ut fredagar kl. 10.30, 1-2 gånger i månaden. Genom drama, berättelse, sång och skapande illustreras de bibeltexter som läses i kyrka. Det blir teman om alltifrån att lita på Gud och att säga tack till väntan på Jesus vid 1:a advent och självklart julens berättelse om Jesu födelse. www.facebook.com/standreaskyrka

Lovisa Engberg

BARNKÖRER

Se hit du som gillar att sjunga. Kanske vi har kören för dig! Lillkör och Storkör sjunger ösiga och lugna sånger alltifrån veckans dagar till Guds kärlek. Alla körer är med på gudstjänst några gånger per termin. Läs mer om barnkörerna

SJUNG MED GUNG 4 månader – 3 ÅR

Här sjunger vi rörelsesånger, lär oss ramsor och spelar rytminstrument i 30 min.  Vi träffas i S:t Andreas kyrka. Pausar under hösten.

Kontakt: Ariane Ekman.

Ariane Ekman

FÖRSKOLA/SKOLA

Erbjudande till förskolor och skolor.

GUDSTJÄNSTER

Ett par gånger per termin har vi gudstjänster för barn och familj där perspektivet ofta är barnens och tilltalet främst är riktat till barnen. Aktuella gudstjänster hittar du i kalendern nedan.

S:TA KATARINA LEKKYRKA

I lekkyrkan får barn chans att på ett pedagogiskt vis prova och uppleva det som händer vid dop, bröllop, begravning och nattvard.

Kalender för Barn & Familj