Förskola/Skola

Kyrkerbjudande till skolor våren 2019

Under våren 2019 erbjuder vi kyrkbesök och påskteater, men tveka inte att höra av er om ni har några önskemål utöver dessa upplägg. Alla ämnen är möjliga att komplettera genom lektioner i kyrkan. Våra upplägg är icke-konfessionella, grundade i Lgr11, och kostnadsfria. Vi som arbetar med uppläggen är pedagoger och präst, samt flera medarbetare från S:t Andreas kyrka. Tillsammans har vi bred kompetens inom bl.a. pedagogik, livsfrågor, religion, högtider och musik. Se gärna bifogad fil för mer information.

Kyrkbesök
Som komplement till skolundervisningen ger ett besök i kyrkan ytterligare en dimension av förståelse i religionsundervisningen. Vi berättar och visar symboler, sakrament och eleverna får bl.a. testa att stå i predikstolen och prova prästkläder i barnstorlek. Vi kan även komma ut till er i klassen, och tar då med material och symboler för att berätta om högtider, kyrkoår, dop, begravning och bröllop.

Ålder: Årskurs 3 – 6, samt särskola

Tidsåtgång: ca 60 min

Datum: Upplägget finns tillgängligt hela terminen, så hör av er så hittar vi en tid som passar.

Påskteater
Vill ni i klassen höra berättelsen om påsken på ett nytt sätt och få bättre förståelse för orsaken till påskfirandet? Då är påskteater något för er! I teatern möter eleverna olika personer och figurer, och får svar på frågor såsom: Varför firar man påsk i kyrkan? Vad gjorde Jesus kompisar? Firar kristna att någon dött? Berättelsen om vad Jesus var med om, från intåget i Jerusalem till uppståndelsen vid graven, berättas på ett enkelt och roligt sätt så att barnen förstår.

Ålder: Förskoleklass till årskurs 4, samt särskolan.

Datum:

• 9 april:  kl. 9  eller  10.30
  • 10 april:  kl. 12.30
  • 11 april:  kl. 9,  10.30 eller 12.30

Tidsåtgång: ca 50 min

Anmälan: via Zandra Hagman fr.o.m. torsdagen den 14 februari.

För bokning av skolavslutning kontakta oss i god tid.

Glöm inte att vi finns för samtal och stöd vid kris; både för enskild elev, familj, lärare eller klass. För mer information om höstens program och anknytning till Lgr 11, se bifogad broschyr.

Kyrkerbjudande_vt19

Inbjudan till förskolor våren 2019

Nu är det dags för vårens ”SÅNG PÅ GÅNG” i S:t Andreas kyrka. Barn och vuxna i alla åldrar på förskolor är välkomna att sjunga tillsammans med oss som är musiker, präst och församlingspedagog i kyrkan. ”Sång på Gång” innebär en stund i kyrkorummet där vi pratar om livet, sjunger och rör oss till musik. Därefter avslutar vi med att äta frukt tillsammans.

Vårens teman är:
Hjälte med hjärta
Tisdagen den 12 februari 10.
Vi sjunger sånger som på olika vis handlar om hjältar och superkrafter. Vi breddar synen på superkrafter till att inkludera förmågor som att vara en bra vän, kunna bre sin smörgås själv, göra en fläta mm. Såklart kommer vi sjunga sånger om hjältarna Pippi Långstrump och Bamse.

Vår fantastiska jord
Tisdagen den 2 april 10.

Vi sjunger sånger som på olika vis handlar om vår fantastiska jord. Vi kommer även att tala om att vara jordens vaktmästare.

Läs här för mer info och anmälan

Pedagog - vik.
Zandra Hagman