S:t Andreas kyrka

Diakoni – en hjälpande hand

Om du funderar över livet och tron och vill ha någon att tala med – finns kyrkan här för dig.

Diakonala verksamheter i S:t Andreas

Öppet hus för vuxna och barn
– Öppen expedition
Klädskåpet
– Leva-vidare-grupper
– Enskilda samtal
– Hembesök
– Vara ett stöd vid kontakter mellan enskilda och olika myndigheter
– Hjälpa till att söka bidrag ur församlingens fonder
– Samordnare för de som önskar göra en frivillig insats i församlingen, t ex  hembesökare, Värdar på Öppet Hus, Lördagscaféet och klädskåpet m m.
– Mötesplatser för andlig fördjupning i grupp eller enskilt

Volontärverksamhet

Församlingen har ett rikt volontärarbete i sina olika verksamheter. Är Du intresserad av vara med så ring eller maila någon av diakonerna.
Läs mer om hur det är att vara volontär

Fondansökningar

Som boende i församlingen har Du möjlighet att söka bidrag ur våra fonder. Kontakta någon av diakonerna för vidare information.

Vad är diakoni?

Med Jesus som förebild är diakoni, omsorgen om medmänniskan utifrån tanken om allas lika värde, en grundläggande del av församlingens liv. Diakoni betyder tjänst och innebär omsorg om medmänniskan i livets olika situationer.

Att värna om medmänniskan och hålla människovärdet högt är diakonins stora uppgift. Diakoni kan beskrivas som den kristna tron omsatt i praktisk handling, att stå på de svagas sida, att stå upp för människans rätt, att förmedla hopp pch vara med i såväl glädje som sorg.

Kraften och förebilden för Svenska kyrkans diakoni finns i evangeliet om Jesus Kristus. I berättelserna om honom framträder en människa som gav sig själv i tjänst för andra. Samma uppdrag är givet åt kyrkan och alla kristna. Det handlar om att ge röst åt svaga, erbjuda helande miljöer och protestera mot orättvisor.

Öppen expedition för besök och telefonsamtal

Tisdag, torsdag och fredag kl. 10.00-12.00
Onsdag kl.14.00-16.00

(Under juni, juli och augusti är expeditionen öppen
tisdagar & torsdagar 10.00-12.00.)

Aina Hagström