Miljöarbete

S:t Andreas kyrka är miljödiplomerad i fas 3 Svenska kyrkans miljödiplomering, samt är en del av Kyrka för Fairtrade.

Konkret visar sig detta genom att vi försöker göra bra miljöval för en hållbar utveckling vid inköp av varor och tjänster. Vi väljer i första hand varor som är Fair trade, Svanenmärkta, Kravmärkta m.m. Miljöarbetet bygger på ett engagemang av frivilliga och anställda sedan många år tillbaka.
Några exempel på detta är engagemanget för Svenska kyrkans hjälporganisationer, alla arbetsinsatser i samband med församlingens höstmarknad och återanvändning av kläder genom ”Klädskåpet” på S:t Andreasgården. S:t Andreas miljöarbete är ett arbete i liten skala med samarbete med många för att vi tillsammans med flera små och stora organisationer kan göra skillnad för att förvalta vår skapelse.