S:t Andreas kyrka

Ungdom

Välkommen till ungdomsverksamheten i S:t Andreas kyrka. Här kan du läsa om våra konfimandgrupper och övrigt som händer för dig som är ung. Vill du sjunga i kör? Gå med i Ungdomskören

tjej_sjunger3

KONFIRMATION

Finns Gud? Vem är Jesus? Varför lever just du? Hur bör vi vara mot varandra? Varför firar vi jul, påsk och pingst? Dessa frågor och många fler kommer du att få tillfälle att diskutera om du väljer att vara med i en konfirmandgrupp. Läs mer om konfirmation i S:t Andreas kyrka

VÅGA VARA – MÄSSA MED BÖNESTATIONER

Våga vara är en mässa för alla oss som vill ha en lite enklare gudstjänst med delvis annorlunda stil. Exempelvis skriva bönelappar och lägga i en korg, tända ljus och be en bön, lägga en sten på altaret som en symbol för det som känns tungt i livet och plantera hopp med hjälp av en ärta.
Till viss del har den en ungdomlig inriktning och en naturlig gudstjänst för konfirmander och ungdomar, men naturligtvis är det en gudstjänst för alla åldrar. I gudstjänsten medverkar Ungdomskören och musiker.

KYRKANS UNGA

Kyrkans Unga är för dig som går i åk. 8 och uppåt. Vi träffas varje tisdag kl. 18.30-20.30 och börjar med andakt, följt av något program t.ex. diskussion, temakväll, besök av någon gäst, musikkväll, lekkväll.

Kyrkans unga är ansluten till Svenska kyrkans unga (barn- och ungdomsrörelse i Svenska kyrkan). Svenska kyrkans unga är en öppen gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro.

Kristina Markström
kristina.markstrom@svenskakyrkan.se

UNG LEDARE

Är du intresserad av att bli ledare? Vill du vara med och göra vårt konfirmandarbete bättre och konfirmand-tiden ännu roligare för våra konfirmander?
Vi erbjuder en grundläggande ledarutbildning för dig som vill lära dig mer kring ledarskap, fördjupa dina kunskaper kring dig själv och din roll som ledare. Teori varvas med praktik med ämnen som ledarskap, människosyn, grupputveckling, metodik, tro och tvivel och mycket mer.

Kristina Markström
kristina.markstrom@svenskakyrkan.se