Har du sett att det tillkommit något nytt i dopkapellet i S:t Johannes kyrka?

Påskveckan 2019 har passerat, liksom tiden för påsklandskapet i dopkapellet. Påsklandskapet är borta men något nytt är kvar. Sedan ett par månader tillbaka hänger en ikon på den östra väggen i dopkapellet. Motivet föreställer lärjungen Johannes, målad av Anna Alm efter traditionens alla regler.

Ännu ett nytt inslag i dopkapellet kommer vara en ljusbärare tillverkad av bröderna på Österbäcks kloster utanför Sala. Denna tas emot onsdag kl. 12.10 under middagsmässan.

För den som vill lära sig mer om lärjungen Johannes hålls en föreläsning av Johnny Wegestål, präst i S:t Johannes onsdag 8 maj kl 18.00. Plats dopkapellet.

Varmt välkommen!

Rättning: tidigare stod det felaktigt att Johannesikonen skulle mottas i samband med föreläsningen. Ikonen togs emot 3:e advent 2018.