Välkomna till vernissage 11 oktober i S:t Johannes kyrka kl 17.30.
Mats Hermansson, f.d domprost i Visby, ställer ut sina ikon-inspirerade verk.

Om sitt måleri berättar han:
”Jag målar inte ikoner. Det känns angeläget att säga det tydligt. Jag är på tok för otrogen och experimentell i mitt målande för att platsa i ikonmålarnas skara. Däremot är jag sedan ungdom fascinerad av ikonmåleriet. Den östliga kyrkans rika bildspråk är inspirerande att ta spjärn emot. Jag tar till mig en del av det klassiska ikonmåleriets lagbundenhet men bearbetar det genom att bryta upp, utelämna, möblera om. Jag lånar lite här och där, vrider till det, lyfter fram detaljer och strävar mot det enkla. Syftet är att skapa en vacker bildbrygd med läkande och lugnande inverkan på människor.”

Utställningen öppnar fredag 11 oktober 17.30 med vernissage under vilken konstnären ger en presentation av verken.
Möjlighet att titta på utställningen finns varje dag under kyrkans öppettid kl 10-18 vardagar och 10-16 helger, fram till söndag 3/11 då Hermansson även predikar i högmässan.