Musik i S:t Johannes kyrka under advent och jul.

OBS!
– Familjejulkonsert 8e december är inställd.
– Biljetter till Luciakonsert 13e december är slut.
(Möjlighet att köa för lediga platser).
– Julkonsert 14e december är inställd.
– Konsert Änglars tid med Magnus Carlsson 18e december är slutsåld.

Lördag 30 november kl. 15.00
Messias för barn
Händel i egen hög person berättar och presenterar delar ur sitt storslagna oratorium Messias. Konserttid ca 30 minuter.

Söndag 1 december kl. 18.00
Händels Messias
Georg Friedrich Händels fantastiska oratorium Messias. Johanneskören och barockorkester under ledning av Christian Schultze. Jennie Lomm, sopran.
Tobias Nilsson, counter. Leif Aruhn-Solén, tenor. Hannes Öberg, bas. Speltid ca 1 timme och 45 minuter.
Fri entré.

Onsdag 4 december kl. 19.00 (insläpp från 18.30)
Julkonsert
Malmö Latinskolas musikprofilklasser ger varje år en varierad och stämningsfull julkonsert.
Fri entré.

Fredag 6 december kl. 19.00 (insläpp från 18.15)
Julkonsert
Malmö akademiska kör och orkester håller sina årliga julkonserter i S:t Johannes kyrka. Som vanligt utlovas värme, känsla, närhet och alla julens kännetecken. Daniel Hansson, dirigent.
Inträde. Biljetter via www.kulturcentralen.nu

Lördag 7 december kl. 15.00 och 18.00
Julkonsert
Malmö akademiska kör och orkester. Värme, känsla och alla julens kännetecken utlovas. Daniel Hansson, dirigent.
Inträde. Biljetter via www.kulturcentralen.nu

Söndag 8 december kl. 15.00
Familjejulkonsert
Inställd

Måndag 9 december kl. 19.30 (insläpp från 19.00)
Christmas Carols
S:t Johannes kammarkör sjunger traditionella och nya carols varvat med textläsningar på engelska. Mängder av levande ljus ger en oförglömlig stämning i vackra Johanneskyrkan.
Fri entré.

Tisdag 10 december kl. 18.30 (insläpp från 18.00)
Luciakonsert
Limhamns musikprofilklasser från Djupadals- och Bergaskolan ger sin årliga och mycket omtyckta luciakonsert.
Inträde. Biljetter säljs på plats. Vuxna 100 kr, 4-18 år 50 kr och barn upp till 4 år är gratis. Swish- eller kontantbetalning.

Onsdag 11 december kl. 18.00 (insläpp från 17.15)
Julkonsert med luciatåg
Augustenborgsskolans musikklasser ger sin årliga julkonsert med stämningsfullt luciatåg.
Fri entré.

Torsdag 12 december kl. 19.00 (insläpp från 18.15)
Julkonsert
En av våra mest omtyckta vissångerskor, CajsaStina Åkerström, firar 25 år som artist och gör det med en ny skiva och en julturné som stannar till i Johanneskyrkan.
Inträde. Biljetter via www.monarch.se

Fredag 13 december kl. 19.00 (insläpp från 18.15)
Luciahögtid
Johanneskyrkans traditionella luciahögtid går tillbaka till 1950-talet. Malmö akademiska kör och Universitetskyrkan står för Malmös mes stämningsfulla luciatåg.

Lördag 14 december kl. 19.00
Inställd.
Om du redan har köpt biljetter var vänlig och kontakta www.kulturcentralen.nu
eller per telefon 040-10 30 20

Söndag 15 december kl. 18.00 (insläpp från 17.30)
Julkonsert
Skånepolisens sångkör och Malmöpolisens musikkår bjuder på ett dignande julbord av kända julsånger. Sasa Krstic, dirigent.
Fri entré.

Måndag 16 december kl. 19.30 (insläpp från 19.00)
Vegakören & Gustav Norén
Gustaf Norén, känd från bl a Mando Diao, och Victor Norén möter Vegakören och sjunger tolkningar av Frödingdikter och alternativa julsånger!
Inträde 120 kr. Biljetter via www.kulturcentralen.nu

Tisdag 17 december kl. 19.30 (insläpp från 19.00)
Adventsvesper
En traditionsfylld julkonsert med Hemvärnets musikkår från Eslöv. Erik Berndalen, dirigent.
Fri entré.

Onsdag 18 december kl. 19.30 (insläpp från 18.45)
Änglars tid
Vintern 2019 beger sig Magnus Carlsson, en av landets mest folkkära artister, ut på stor julturné med Änglars tid.
Inträde. Slutsålt.

Torsdag 19 december kl. 18.30
Julorgelmusik
med Mats Hultkvist.
Fri entré.

Söndag 22 december kl. 16.00 – S:t Johannes kyrka samt kl. 18.00 i S:t Petri kyrka
Bachs Juloratorium del 1-6
S:t Johannes kammarkör avslutar december månads julkonserter med J.S. Bachs Juloratorium del 1-3. Barockorkester. Kristine Nowlain, sopran. Albert Montanez, counter. Leif Aruhn-Solén, tenor. Tor Lind, bas. Christian Schultze, dirigent.
Fri entré. Konserttid 1 timme och 30 minuter.
Konserten ges i ett unikt samarbete med Petri församling och kören Petri sångare som kl. 18.00 ger Bachs Juloratorium del 4-6. Solister är Hanna Husahr, sopran. Maria Streijffert, alt. Conny Timander, tenor och Andreas Landin, bas. Den som vill kan alltså på samma dag höra hela juloratoriet del 1-6! Om man vill detta anmäler man i Johanneskyrkan att man tänker gå i Petri och då får man en reserverad bra plats i Petri kyrka. Man har alltså ca 30 minuter på sig att t ex cykla mellan kyrkorna.
Även i Petri är det fri entré.