Från violinist till neoklassisk singer songwriter. Annasara Lundgren (piano/sång) låter oss ta del av sitt fullängdsalbum ’Songs from Sälshög’ tillsammans med Tove Wadenius och Samuel Lundström (violin) och Gerda Holmquist (cello).

Vi ville veta lite mer om konserten och ställde 3 snabba frågor till annasara

  • Vad inspirerade dig till albumet ’ Songs from Sälshög’?

Det var den lugna och vackra platsen Sälshög på Österlen, där jag tillfälligt bodde när jag skrev musiken. Platsen i sig inspirerade mig med sitt vackra och skiftande landskap. Tystnaden och lugnet öppnade upp inspirationen och utrymmet att ta mig ett hack djupare ner i det egna sökande- vilket är den röda tråden genom albumet.

  • Vad är det som du vill förmedla/ge publiken? Känsla /upplevelse?

Jag vill mest ge en stund av sinnesstämningar med vacker musik och kanske inbjuda till en böljande resa tillsammans med mig… genom sitt egna inre.

  • Är det någon av dina låtar som ligger dig extra varmt om hjärtat?

Just nu är det låten ”All min tid”. Musiken blev så vacker och texten som blev på svenska har något slags poetiskt budskap till mig som växer för varje gång som jag sjunger den.

Är det någonting mer du vill skicka vidare till dem som kommer och lyssnar?

Ja, ni kommer även att få höra en nyskriven instrumental låt från den kommande skiva som jag ser fram emot att framföra tillsammans med mina fantastiska musiker. Hoppas att vi ses!