Gudstjänst - i Sankt Johannes kyrka

Välkommen att fira gudstjänst i Sankt Johannes kyrka

Gudstjänsterna ser olika ut och har något olika innehåll, men alla har ett gemensamt: Gud är i centrum för vår gemenskap!

. . . . .

Högmässa varje söndag kl. 11.00

Vi delar bröd och vin tillsammans i nattvarden, vi lyssnar till bibeltexter och predikan om söndagens tema, vi sjunger psalmer och vi ber för oss själva och andra.

. . . . .

Make That Change mässa
Pausad under hösten 2020, för mer information följ länken nedan.

Musikbetonad mässa en lördag i månaden kl. 16.00. Läs mer här.

. . . . .

Middagsbön 

Varje måndag, tisdag och fredag firar vi middagsbön kl. 12.10.

Middagsbönen är en läst andakt som varar ca 10 minuter.
Från och med den 29 juni och fram till den 31 augusti firar vi endast middagsbön på onsdagar.

. . . . .

Drop- in- dop

Lördagen 17 oktober kl.12-15

Gåvan som innebär villkorslös kärlek från Gud, och att Gud är med dig oavsett vad som sker i livet. Du är aldrig för ung eller för gammal för att döpas, vissa döps som bebisar, andra som ungdomar och en del som vuxna, det är aldrig försent!

Drop-in-dop kostar ingenting och du behöver inte anmäla dig innan. Kom som du är! Präst och musiker är på plats för att göra varje dop personligt. Före varje dop hålls ett enkelt dopsamtal med prästen och då får eventuella faddrar också vara med. Det enda som du behöver ha med dig är personnumret på den som skall döpas. Om du är under 18 år behövs även båda vårdnadshavarnas underskrifter samt legitimationer. Är du över 18 år behövs bara din legitimation.

. . . . .

Dopgudstjänst
lördagar kl. 11.00, 12.30 eller 15.00

Dopet är en kärlekshandling, en Guds omfamning av den som döps. Det är en fest då vi firar och gläds över att en människa blir del av ett sammanhang. Lokal för efterföljande dopkaffe finns att boka. Vill du veta mer eller boka tid för dop, kontakta pastorsexpeditionen på tel. 040-27 90 01.

. . . . .

Dopängelgudstjänst

Någon gång per år firar vi gudstjänst då våra dopbarn får komma och hämta den ängel som delas ut i samband med dopet. Denna gudstjänst är speciellt anpassad för barn.

För eventuella frågor, kontakta expeditionen på 040-27 91 50.

. . . . .

Vi behöver kyrkvakter

Till S:t Johannes kyrka kommer många människor för en stunds lugn, ljuständning och bön. För att kunna hålla kyrkan öppen behöver vi hjälp av frivilliga krafter. Vi söker nu dig som vill vara kyrkvakt någon timme enligt schema.
Kontaktperson Johan Lundén 040-27 92 42, [email protected]

Gudstjänstvärd i S:t Johannes

Vi söker dig som vill vara med och dela på uppgifterna i våra högmässor, t. ex. bära kors och ljus, läsa bibeltexter, dela ut nattvarden och hälsa välkommen. Hur ofta och när du är med är du själv med och styr. Det blir lättare och roligare när vi är många som gör något, än få som gör allt. Dessutom träffas vi och samtalar om gudstjänstens innehåll, historia och symbolik.

Intresserad? Hör av dig till Elisabet Hartman, präst 040 27 90 59, [email protected]

. . . . .

Johannesmässan

Johnnesmässan har just nu uppehåll.
Den 20 maj 2007, under församlingens hundraårsjubileum, firade vi för första gången vår egen Johannesmässa. Mässan skrevs till jubileet, med musik av kantor AnnaKajsa Svärd och texter som delvis vuxit fram i församlingen. Sammanställningen av texter och böner är gjord av Katarina Herbert.

Gudstjänstkalender