Körverksamhet

Gospel Rose Choir

är en blandad kör (sopran, alt och tenor) med ca 50 medlemmar som sjunger all sorts gospel. Vi övar på onsdagar kl 19.00-21.00.

En gång i månaden, lördagar kl 16,  sjunger vi på mässan ”Make That Change”. Dessutom ger kören varje år ett antal egna konserter.

Är du intresserad av att vara med i Gospel Rose Choir?
Vi tar in nya medlemmar i ålder 20-55 år. Provsjungning tillämpas, dock inga notläsningskrav men körvana krävs. Vi sjunger allting utantill och du måste känna dig bekväm med att röra dig till musiken.

Besök gärna Gospel Rose Choirs hemsida, gospelrosechoir.wordpress.com
Instagram: gospel_rose_choir

S:t Johannes seniorkör- paus under hösten 2020

Om du har frågor, får du gärna kontakta expeditionen på telefonnummer 040-27 91 50 mån-fre 9-12 & 13-15.

S:t Johannes Seniorkör startade hösten 2010 och är en kör för dig som är +63. Kören har idag ca 50 medlemmar. Vi har en blandad repertoar och kören övar på tisdagar klockan 14.00-15.30 i S:t Johannes församlingshem.

S:t Johannes seniorkör har som sin främsta uppgift att sjunga vid S:t Johannes kyrkas gudstjänster men sjunger även vid andra tillfällen. Provsjungning tillämpas för att få vara med i kören.

Vegakören

Vegakören består av cirka 45 tjejer.
Just nu övar vi varannan söndag eftermiddag i församlingshemmet. Vi sjunger mestadels pop- och rockklassiker men i nya spännande körarrangemang. Viktigt för oss är att texterna känns bra, relevanta och angelägna. Vi sjunger i Johanneskyrkan på både gudstjänster och konserter.

Kören har gett ut flera skivor som du bland annat hittar på Spotify och vi samarbetar ofta med gästartister.

Vill du veta mer, kanske vara med? Maila organist Christian Schultze eller gå in på körens hemsida för att läsa mer och lyssna mm.
www.vegakoren.se

Sankt Johannes kammarkör

Sankt Johannes Kammarkör – lite svårare – lite mer avancerat – lika roligt!

Hösten 2012 startade Sankt Johannes kammarkör. En kammarkör med 33 medlemmar. Ledare är Christian Schultze.
Vi  sjunger lite mer avancerad musik från framför allt barocken och vår egen samtid. Bach’s h-moll mässa, a cappella verk av Whitacre, Jennefelt mm. Självklart sjunger vi regelbundet vid högmässorna i S:t Johannes kyrka.

Kören övar på måndagar mellan 19.00-21.15 i Sankt Johannes församlingshem.
Intresserad? Just nu söker vi efter en 1:e tenor, en 2:e bas och en 1:a sopran men alla är välkomna att provsjunga.

Maila Christian på [email protected]
Det krävs både god körvana och mycket god notläsningsförmåga för att komma med.

Besök gärna körens hemsida för mer information: johanneskammarkor.com

Johanneskören

Välkommen till Johanneskören! Kören är en blandad kör på ca 55 medlemmar och övar på torsdagar kl 19.00-21.00 i församlingshuset.

Notläsning är ett krav och det är bra om du har körvana. Vi sjunger regelbundet i högmässorna i Sankt Johannes vackra kyrka och vi gör ett par större projekt/oratorier per år. Vi har bl a gjort Bachs Johannespassion och Matteuspassion, Nils Lindbergs ”A Christmas Cantata”, Karl Jenkins ”The armed man”, Verdis Requiem, Händels Messias mm. Kören leds av Christian Schultze.

Vill du vara med och sjunga hos oss, kontakta organist Christian Schultze. Gärna via mail: [email protected] (040-27 91 81). Vi tar regelbundet in nya sångare.

Välkommen!

Mer om Johanneskören hittar du på körens egen hemsida, johanneskoren.com

S:t Johannes koralkör

Koralkören medverkar regelbundet i våra högmässor på söndagar kl 11.00. Kören består av sångare från kyrkans alla körer samt sångare som vill sjunga i högmässorna. God notläsningsförmåga krävs.
Vill du vara med eller veta mer? Kontakta Christian Schultze på mail:
[email protected]