Torsdag 7 februari gästar artisterna Nicolai Dunger och David Åhlén S:t Matteus kyrka. Kvällen börjar kl.18.00 med en Taizéinspirerad mässa som följs av fika på Kyrktorget. Kl. 19.00 börjar Dunger och Åhlén spela. Fri entré.

Nicolai Dungerkastar sig mellan olika musikaliska uttryck, känslor och genrer. Han jämförs med artister som Van Morrison, Tim Buckley, Damien Rice, Jeff Buckley och Nick Cave.
Sedan 1996 har Dunger släppt ett tjugotal album under eget namn, som Taste of Ra, ÅÄÖ och ”Arkebuseringen av egot” – hans första släpp på etiketten Hi-hat Music. Hans senaste album Terror & Tradition släpptes hösten 2018. Nicolai Dunger har tidigare jobbat, spelat in med och turnerat med artister som Will Oldham, Mercury Rev, Calexico, Cat Power, Esbjörn Svensson Trio, A Camp, Garth Hudson, Georg Riedel samt komponerat musik för teater och opera.

David Åhlénskapar en speciell hybrid av indie och hymner, framförda med en närgången och intim stämma. Hans kompositioner spänner från det skirt akustiska till stora elektroniska landskap. David släppte sin debutsingel ”Wasted breaths” 2007 och har sen dess släppt tre kritikerrosade album: We Sprout in Thy Soil (2009), Selah (2013) och Hidden Light(2016). Han har samarbetat med artister som Jonathan Johansson, Sofia Jernberg, Emil Svanängen, Mariam Wallentin och Svante Henryson.