S:T MATTEUS KYRKA

Barn och familj

Barn, familj och ungdomar

Till S:t Matteus kyrka kan du och ditt barn komma på babycafé. Här finns rytmikgrupper för barn upp till 4 år, körer för barn mellan 6-14 år och gudstjänster anpassade för barn. Det finns även en ungdomsgrupp, WWJD, i S:t Matteus. Varmt välkommen, liten som stor.

Dop

Församlingen skickar ut en dopinbjudan till alla nyblivna föräldrar. Denna inbjudan innehåller information om dopet och dess betydelse samt hur man går till väga för att boka dop i någon av våra kyrkor.

Barnkyrkan och Upptäckarna

Varje söndag är det Barnkyrkan för barn från 3 år i S:t Matteus kyrka i samband med högmässan. Det börjar inne i kyrkan kl. 11.00 och sen när det kommer en signaturmelodi går barnen ut tillsammans med en pedagog.
För de äldre barnen från 9 år och uppåt är det varannan söndag Upptäckarna samma tid som Barnkyrkan.
Det kostar ingenting och det är bara att hänga med till Barnkyrkan och Upptäckarna.
Frågor eller om du vill engagera dig som frivillig kontakta: församlingspedagog Sara Karlsson Löfgren, 040-27 92 49

Babyrytmik

Varje tisdag kl. 9–13 är det babyrytmik i S:t Matteus församlingshem.
Det kostar ingenting.
Startar tisdag 1 september 2020 kl. 9.
Föranmälan krävs. Anmälan görs till Sara Karlsson Löfgren, 040-27 92 49.

Rytmik

Rytmik är en musikpedagogisk metod att lära in musik. Genom musik, sång, rörelser och ramsor får ditt barn tidigt kontakt med musikens värld. Samtidigt stimuleras språkutvecklingen och motoriken. Hela kroppen aktiveras.

• Babyrytmik 0-6 månader
  • Babyrytmik 7-12 månader
  • Småbarnsrytmik 1-2 år
  • Familjerytmik 2-4 år – hela familjen har rytmik tillsammans. Gruppen riktar sig i första hand till barn som är 2-4 år, men yngre syskon är mycket välkomna att vara med. Kaffe från 15.00.

Samtliga grupper har begränsat antal deltagare.
Startar onsdag 2 september 2020 kl. 15.30.
Föranmälan krävs. Anmälan görs till Anders Frostin 040-27 94 24

Körer för barn och unga

Småsångarna
Småsångarna är en kör för barn som är födda 2015 och 2016. Vi sjunger med mycket rörelse och lek. Kören övar på onsdagar kl 16-16.30.

Barnkören
Barnkören är en kör för dig som går i förskoleklass till och med årskurs 3. Vi sjunger sånger med mycket rörelse och upplever lyckan tillsammans av att sjunga i kör. Halva tiden sjunger vi och andra halvan gör vi något kreativt med papper, målning, lera m.m. Hösten avslutas alltid med ett klassiskt luciatåg och våren avslutas ofta med en liten musikal. Kören övar på onsdagar kl 16.30-17.30.

Matteus vokaler
Matteus vocaler är en kör för dig som går i årskurs 4 till och med årskurs 8. Vi sjunger gärna sånger på olika språk och försöker oss även på enklare stämsång. Vi avslutar alltid hösten med ett stämningsfullt luciatåg och vårens avslutas ofta med en mindre musikal. Vi övar på onsdagar kl 17.45-18.30.

Barnkörerna startar onsdag 9 september 2020.
För frågor om våra körer och anmälan hör av dig till: Sofia Hernqvist 040-27 91 85.

Legoklubben 8 – 14 år

Gillar du lego? Det gör vi med! Vi ses 1-2 gånger i månaden på söndagar kl 13-15 i S:t Matteus församlingshem och bygger upp olika spännande historier ur Bibeln. Ibland gör vi serier eller film av våra legobyggen.
Det kostar ingenting. Intresserad?
Kontakt: församlingspedagog Sara Karlsson Löfgren, 040-27 92 49

Ungdomsgruppen WWJD (What would Jesus Do)

Torsdagar 18.30-21.00

För dig som är 15 år och uppåt. Kvällarna ser olika ut varje vecka, med allt från kanelbullsbakning och pingisturnering till samtal om det viktiga i livet och studiebesök på spännande platser.

För förskola och skola

Församlingens förskoleklasser och skolor inbjuds varje termin till upplevelsevandring och orgeldrama. Barnen får med flera sinnen uppleva en berättelse ur Bibeln i det speciella upplevelserum som finns i S:t Matteus församlingshem. Dessutom ges möjlighet att bekanta sig med kyrkorummet och orgeln på ett nytt och spännande sätt.

Musikpedagog och kyrkomusiker Sofia Hernqvist 040-27 91 85