S:T MATTEUS KYRKA

Gudstjänsten är centrum i den kristna gemenskapen.

Gudstjänsten är en möjlighet att tillsammans med andra uttrycka tacksamhet, glädje och tvivel. Den är något att hämta kraft ur. Gudstjänstens språk; texterna, musiken, psalmerna, tystnaden och heliga handlingar som nattvarden, hjälper oss att lära känna Jesus och uppleva Gud.

Eftersom vi människor är olika, behövs flera sätt att uttrycka tro och fira gudstjänst. Därför finns en stor variation av gudstjänstformer i Svenska kyrkan och i vår församling. Tider och veckodagar för våra fasta gudstjänster i S:t Matteus och S:ta Maria kyrkor hittar du i kalendern till höger. Under terminens gång kommer kvälls-, musik- och familjegudstjänster på söndagar att aviseras i dagspressen, genom anslag på tavlor och kyrkportar och i kalendern här på hemsidan.

Kyrklunch

Efter söndagens högmässa kl. 11 serveras kyrklunch. Under sommaren består lunchen av baguetter som man kan fylla själv, samt en glasspinne till efterrätt. Vid fint väder serveras lunchen utomhus i den vackra kyrkparken.